Glumci i reditelji "isterali pravdu": Svi Oskari će se deliti uživo

Organizatori svečanosti dodele filmske nagrade Oskar odustali su od namere da četiri nagrade dodele za vreme reklama tokom televizijskog prenosa 24. februara, nakon što su se tome usprotivili poznati holivudski reditelji, glumci i drugi filmski radnici.

Kultura

Izvor: Hina, N1

Nedelja, 17.02.2019.

08:00

Glumci i reditelji
Foto: GettyImages

Akademija za filmsku umetnost i nauku saopštila je da je "primila povratne informacije" od svojih članova i da će sve 24 nagrade biti predstavljene u direktnom prenosu.

Ranije ove nedelje, Akademija je objavila da će Oskari za najbolju fotografiju, montažu, kratke filmove i šminku/frizuru biti predstavljeni tokom reklama televizijskog prenosa dodele, a govori dobitnika biti emitovani kasnije.

Cilje je bi oda se prenos dodele Oskara učiniti kraćim i privuče publika, budući da je gledanost prošlogodišnje ceremonije dostigla najniži nivo.

Ali, u otvorenom pismu, koje su potpisali reditelji Martin Skorseze i Spajk Li, glumci Robert de Niro i Džordž Kluni, kao i više od 50 drugih poznatih holivudskih imena, akademija je kritikovana da te važne zanate u filmskoj industriji stavlja u podređeni položaj i vređa profesionalce koji se bave tih poslovima.

Na ceremoniji se dodeljuju Oskari u ukupno 24 kategorije. Organizatori su se obavezali da će skratiti dodelu za 40 minuta na ukupno tri sata.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 7

Pogledaj komentare

7 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: