"Ako opet ne dobijem Oskara, neću plakati"

Američka glumica Glen Klouz, koja je ove godine dobila sedmu nominaciju za prestižnog Oskara, izjavila je da se nada nagradi, ali da neće plakati ako je ne dobije.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 12.02.2019.

18:07

Foto: Gettyimages

Glumica je agenciji AP rekla da ne želi da dobije Oskara iz sažaljenja i dodala da će, ukoliko ne dobije nagradu, pred kamerama reći: "Ja sam u redu".

Glen Klouz je za mnoge favorit za Oskara za najbolju glumicu za film "The Wife", ali ima jaku konkurenciju.

U istoj kategoriji su nominovane i Jalicija Aparisio za film "Roma" (Rim), Olivija Kolman za "The Favourite" (Omiljena), Ledi Gaga za "A Star Is Born" (Zvezda je rođena) i Melisa Makarti za "Can You Ever Forgive Me?" (Da li ćeš mi ikada oprostiti?).

Glen Klouz (71) je šest puta nominovana za Oskara, ali ga nikada do sada nije dobila.

Jedna od njenih napoznatijih uloga je lik markize De Mertej u filmu "Opasne veze" iz 1988. godine.

Tada je nominovana za Oskara u kategoriji najbolje glumice. Ovogodišnja, 91. svečana dodela Oskara, nagrada američke Akademije filmskih umetnosti i nauke, biće održana 24. februara u pozorištu Dolbi u Los Anđelesu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: