Glumcima uspelo - neće biti estrade na sceni pozorišta

Uz veliku podršku Grada, medija i cenjenih kolega, u Beogradskom dramskom pozorištu (BDP) otkazana je manifestacija "Balkan Awards", navodi se u današnjoj poruci više od 20 glumica i glumaca BDP, koji su zatražili da se scena ove pozorišne kuće ne koristi za estradne događaje.

Izvor: Danas
Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Pročitajte još:

Posle odluke o otkazivanju, oni su manifestaciji "Balkan Awards" poželeli sreću u "nekom drugom adekvatnom prostoru".

"Zahvaljujemo se na zdušnoj podršci, u ime većeg dela ansambla BDP", ističe se u poruci glumica i glumaca ovog pozorišta.

Oni su pre dva dana u zajedničkom saopštenju odluku uprave pozorišta da scenu "Rade Marković" ustupi manifestaciji "Balkan Awards" ocenili kao poslovno lošu.

Podsetili su da je BDP osnovano da bi "pomoglo da se upoznamo sa onim što se dešavalo na vodećim svetskim pozornicama" i usprotivili se tome da se na ovaj način koristi scena koja nosi ime jednog od najznačajnijih jugoslovenskih glumaca 20. veka.

Prema njihovoj oceni, takvom odlukom obesmišljavaju se postojanje pozorišta i njegova misija, i izneverava pozorišna publika.

Oni su ukazali da BDP i njegov ansambl ne dele vrednosti "Balkan Awards" i konstatovali da je to "manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa", kojoj nije mesto na sceni gradskog pozorišta.

Saopštenje kojem je traženo otkazivanje događaja "Balkan Awards" su potpisali Ivan Tomić, Paulina Manov, Nataša Marković, Vesna Čipčić, Ljubinka Klarić, Andrej Šepetkovski, Slobodan Boda Ninković, Ivana Nikolić, Anja Alač, Jelisaveta Orašanin, Marko Živić, Milica Zarić, Vladan Milić, Slađana Vlajović, Sandra Bugarski, Milan Čučilović, Aleksandar Alač, Jadranka Selec, Jovo Maksić, Pavle Pekić i Lako Nikolić.

strana 1 od 35 idi na stranu