Burno u studiju: "Estrada nije kultura, tražimo otkazivanje manifestacije"

Estradi nije mesto na sceni Beogradskog dramskog pozorišta. Više od 20 glumaca ovog teatra smatra da je odluka da se scena "Rade Marković" ustupi manifestaciji "Balkanske nagrade 2019" poslovno loša jer je to manifestacija šunda, kiča i najgoreg ukusa.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen TV Prva
Foto: Printscreen TV Prva

Zato od upravnika Slobodana Ćustića traže da otkaže gostoprimstvo. Inače, dodela nagrada je zakazana za 21. februar.

Glumci BDDP-a Paulina Manov i Ivan Tomić gostovali su u "Jutru" na Prvoj televiziji i rekli da zaposleni u ovom pozorištu nemaju ništa protiv organizatora ove manifestacije, samo smatraju da joj nije mesto u BDP.

"Manifestacija može da se održi na nekom drugom mestu. problem je što estradi nije mesto na scenama pozorišta. Pozorište je ustanova kulture, ima svoj statut, program, repertoar, svoju politiku", rekao je Tomić.

Dejan Jovanović, producent i vlasnik licence "Balkanske nagrade", rekao je da je sala "Rade Marković" iznajmljena, da je prostor plaćen i da mu nije jasno zbog čega se zaposleni tog pozorišta toliko bune.

Na pitanje zašto su odabrali BDP za ovu manifestaciju i sa kim je pregovarao, on je rekao:

"Dogovarao sam sa pravnicima koji rade u pozorištu. Pregovarao sam sa Goranom Stojiljkovićem (direktor marketinga BDP) iz pozorišta, on me je poslao u pravnu službu. Napravljen je ugovor… Sa njim sam dogovarao oko svega", rekao je Jovanović.

Pogledajte kako je tekla rasprava:

Film/TV

Nova operska scena u Beogradu: "Don Đovani" u Vuku

U želji da proširi i osnaži svoju programsku delatnost, uvođenjem novih oblika izvođačko-scenskih praksi, u UK "Vuk Stefanović Karadžić" u subotu, 23. februara svečano će biti otvorena nova operska scena u Beogradu izvođenjem opere "Don Đovani" sa specijalnim gostima iz Kine.

Aktuelno petak 22.02. 14:15 Komentara: 0

"Mešu Selimović" dele Alek Vukadinović i Milo Lompar

Nagrada "Meša Selimović", koju dodeljuje kompanija "Večernje novosti", pripala je za 2018. godinu ravnopravno Aleku Vukadinoviću za zbirku poezije "U vatri se Bog odmara", u izdanju "Konrasa", i Milu Lomparu za studiju "Crnjanski - biografija jednog sećanja", u izdanju "Pravoslavne reči".

Aktuelno petak 22.02. 12:52 Komentara: 1

Italijanska izložba gostuje u Narodnom muzeju

Povodom 140 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Italije i Srbije, kao i 10 godina od uspostavljanja strateškog partnerstva između Rima i Beograda, 7. marta u Narodnom muzeju u Beogradu biće otvorena izložba "Berninijeva škola i rimski barok.

Aktuelno petak 22.02. 10:06 Komentara: 0
strana 1 od 33 idi na stranu