Raspisan konkurs za direktora Muzeja savremene umetnosti

Upravni odbor Muzeja savremene umetnosti u Beogradu raspisao je javni konkurs za izbor direktora te ustanove kulture.

Kultura

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 24.01.2019.

13:27

Raspisan konkurs za direktora Muzeja savremene umetnosti
Foto: Screenshot, Youtube

Na konkurs se mogu javiti kandidati koji ispunjavaju sledeće uslove: visoko obrazovanje (na osnovnim akademskim studijama u obimu od 240 ESPB bodova, odnosno specijalističkim strukovnim studijama po propisu koji uređuje visoko obrazovanje počev od 10. septembra 2005; na osnovnim studijama u trajanju od najmanje četiri godine po propisu koji je uređivao visoko obrazovanje do 10. septembra 2005), u okviru obrazovno-naučnog polja društveno-humanističkih nauka i da ima najmanje pet godina radnog iskustva u struci.

Uslovi su i da protiv kandidata nije pokrenut krivički postupak, niti je pokrenuta istraga i prethodni postupak za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti, zatim državljanstvo Republike Srbije i aktivno znanje jednog svetskog jezika.

Prilikom sastavljanja liste kandidata za izbor direktora MSUB-a, Upravni odbor će, kako je navedeno u konkursu objavljenom danas u listu "Politika", ceniti i sledeće uslove: da kandidat poznaje delatnost, odnosno poslovanje Muzeja i muzejske delatnosti, da poseduje organizatorske sposobnosti, kao i kvalitet predloženog programa rada i razvoja Muzeja iz podnete konkursne dokumentacije.

Kandidat je obavezan da uz prijavu podnese: predlog programa rada i razvoja Muzeja za period od četiri godine (do 10 strana), diplomu ili uverenje o stečenoj stručnoj spremi, radnu knjižicu, odnosno drugi dokaz o radnom iskustvu iz kojih se može utvrditi na kojim poslovima i sa kojom stručnom spremom je stečeno radno iskustvo, biografiju koja sadrži podatke o dosadašnjem radu i ostvarenim rezultatima, uverenje da protiv kandidata nije pokrenut krivični postupak, niti je pokrenuta istraga i prethodni postupak za krivična dela koja se gone po službenoj dužnosti (izdato nakon objavljivanja konkursa), uverenje o državljanstvu, izvod iz matične knjige rođenih, izvod iz biometrijske lične karte, odnosno fotografiju lične karte i dokaz o znanju svetskog jezika.

Rok za podnošenje prijava kandidata je 15 dana od dana objavljivanja javnog konkursa u dnevnom listu "Politika".

Upravni odbor će obaviti razgovore sa kandidatima i u roku od 30 dana od dana završetka javnog konkursa dostaviti Ministarstvu kulture i informisanja zapisnik o obavljenim razgovorima i obrazloženi predloig liste kandidata, po azbučnom redu, sa mišljenjem o stručnim i organizacionim sposobnostima svakog kandidata.

Direktora Muzeja savremene umetnosti imenuje Vlada Srbije na period od četiri godine i može biti ponovo imenovan.

Muzej je posle višegodišnje rekonstrukcije otvoren 20. oktobra 2017. godine, a vršilac dužnosti direktora je Slobodan Nakarada.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: