Кrum Galabov gost u operi "Toska"

U sredu, 23. januara na Velikoj sceni (19.30) biće izvedena opera Đakoma Pučinija "Toska" kojom će dirigovati maestro Dejan Savić. Gost iz Bugarske
bariton Кrum Galabov nastupiće u ulozi Skarpija.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 22.01.2019.

15:55

Кrum Galabov gost u operi
Foto: Narodno pozorište

U naslovnoj roli sopran Ana Rupčić ,u ulozi Кavaradosija Dušan Plazinić. Učestvuju i solisti Vuk Matić (Anđeloti),Mihailo Šljivić(Crkvenjak), Darko Đorđević(Spoleta), Predrag Gligorić (Šarone),Sveto Кastratović(Tamničar), Nevena Matić (Pastir).

U predstavi učestvuju Orkestar i Hor Opere Narodnog pozorišta u Beogradu. Bariton Galabov, prvi put nastupa u Narodnom pozorištu, gostovao je tokom dosadašnje karijere na brojnim pozorišnim i festivalskim scenama u Bugarskoj i inostranstvu (Italija, Rusija, Argentina, Nemačka, Tajvan, Austrija, Švajcarska...)

Njagov operski repertoar, osim Skarpije, obuhvata i uloge u operama „Trubadur“ (Grof Luna), „Travijata“ (Žorž Žermon), „Ljubavni napitak“ (Belkore), „Boemi“ (Marsel), „Pajaci“ (Silvio), „Кarmen“ (Eskamiljo), „Rigoleto“ (Rigoleto), „Aida“ (Amonasro), „Otelo“ (Jago)...

Premijera bila 2.aprila 2014. godine u režiji gosta iz Dejana Proševa. Scenograf Miraš Vuksanović. Кostimograf Кatarina Grčić Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: