U garderobi Neše Leptira, sa njegovim satom, na omiljenim mestima VIDEO

Poslednji tekst Nenad Radulović, koga smo svi zvali Neša Leptir, napisao je u bolnici, na lekarskom receptu. Pesmu „Suze sa zvezda padaju“ porodica Neše Leptira čuvala je 28 godina, čekajući trenutak da je na pravi način podeli sa svima koji su voleli „Poslednju igru leptira“. I to je učinila.

Kultura

Izvor: B92

Petak, 18.01.2019.

12:11

U garderobi Neše Leptira, sa njegovim satom, na omiljenim mestima VIDEO
Foto: YouTube Screenshot

Milan Đurđević, frontmen Nevernih beba, napisao je muziku, a ta grupa otpevala pesmu. Snimljen je i spot, a ideja je bila da prikaže šta bi Neša radio da je na 24 sata izašao iz bolnice.

"To je bio njegov poslednji tekst u trenutku kad je znao da se oprašta. Verovatno i poruka za nekog", kaže Đurđević.

Tekst ima vanvremensku vrednost, dodao je, i kad sam ga prvi put pročitao znao sam šta imam u rukama, pomešala su mi se osećanja i doživeo sam katarzu.

Nešina porodica plakala na prvom slušanju pesme

"Dve godine pre toga nisam napisao pesmu, ali kad dobiješ ovakav tekst nešto te pomeri. Retko mi se to događa. Za dve noći sam napisao pesmu, snimili smo je.. Pustio sam je da odstoji, da vidim da li to valja, a suštinski filter mi je bio kad je Nešina porodica došla na prvo slušanje u studio. Pustili smo muziku, ugasili svetla i kad se zavrsila, svi su plakali. Ova pesma je probila ljudkse oklope kojima se svi branimo".

Ubrzo je snimljen i spot, glumi Nešin bratanac

Nešu igra glumac Bojan Perić koji beži iz bolnice uz pomoć mističnog prijatelja, dečaka kog glumi četrnestogodišnji Nikola Radulović, rođeni Nešin bratanac i budući glumac.

Perić, u spotu nosi originalnu garderobu i sat Neše Leptira, radi stvari koje je Neša voleo, čita “Tibetansku knjigu mrtvih”, poslednju knjigu koju je Neša pročitao u bolnici.

"Hteli smo da napravimo rimejk i posvetu čoveku", rekao je Đurđević.

Snimali smo u Dadovu, jer je tamo Neša imao najlepše koncerte, na Adi ciganliji jer je voleo vodu.. Tu su plavi bicikl i stari taksi, koje je voleo..

Pogledajte spot u video prilogu:

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

23 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: