"Nikad ne smeš da prestaneš da se igraš"

Pisac Uroš Petrović je nezvanično najpametniji Srbin, a u ovoj godini nosi i zvaničnu titulu "Džedajski vitez". Udruženje "Džedajski pokret" dodeljuje ovo priznanje ljudima koji svojim delima svakodnevno dokazuju osobine koje krase pripadnika džedajskog reda iz kultnog serijala "Ratovi zvezda", a na plaketi je zapisano: "Za izuzetan uspeh u životnoj misiji samoprevazilaženja i društvenog aktivizma".

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 16.01.2019.

15:03

Foto: Screenshot, Prva

Petrović je napisao 16 knjiga za decu i osmislio preko 300 društvenih igara. Mladalački duh kojim uvek odiše, kako kaže, trudi se da prenese na decu.

Takođe je predavač na većem broju obrazovnih i drugih ustanova u zemlji i inostranstvu. Borac je za dobrobit dece i mladih, i to na širokom frontu – od humanitarnih radionica sa decom sa posebnim potrebama do osmišljavanja inovativnih metoda za rad sa darovitima.

"U druženju sa decom nikad ne smeš da izgubiš to dečje u sebi", kaže on u emisiji "Jutro sa Jovanom i Srđanom" na TV Prva.

To se dešava kada, kako objašnjava Petrović, kada ljudi preozbiljno shvate sebe i svet oko njih. Onda ne mogu da budu srećni, ističe.

"Ako prestaneš da se igraš, a to kažu i predsednici velikih kompanija. Ako ideš na svoj posao, a nešto ti se baš ne ide, nešto nije u redu. Treba da se malo preispitaš i vidiš u čemu je problem", kaže Petrović.

On ističe da živimo u vremenu kada su se vremena dosta promenila i kada je novac postao božanstvo.

"Ova nagrada Džedajski vitez mi je posebno draga, jer se dodeljuje ljudima koji su se tome na razne načine odupreli", ističe on.

U video-snimku u nastavku pogledajte njegovo celokupno gostovanje na TV Prva.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: