Kjur u Rokenrol dvorani slavnih

Jedan od najznačajnijih bendova svih vremena Kjur (The Cure), u godini kada obeležavaju 40 godina besprekorne karijere, biće primljeni u Rokenrol dvoranu slavnih.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 13.12.2018.

18:26

Kjur u Rokenrol dvorani slavnih
Foto:Promo

Ovo ultimativno priznanje za muzičare smatra se prestižom i još jednom potvrdom veličine umetnika, a ove godine prvi put u istoriji u odabiru muzičara učestvovala je i publika glasanjem.

Na ceremoniji dodele najvažnijeg rok priznanja na svetu, koja će 29. marta 2019. biti održana u Barkli centru u Njujorku, pored sastava The Cure, čast će biti odata i sastavima Radiohead, Roksi mjuzik (uključujući i Brajana Ina), Def Lepard, Zombis, kao i pevačicama Dženet Džekson i Stivi Niks.

Pobednici u „klasi 2019. godine“ bili su u konkurenciji sa izvođačima kao što su Rejdž ageinst mašin, Kraftverk i drugi.

Pravilo nalaže da mora da prođe 25 godina od izdanja prvog albuma, a Kjur su debitovali sa izdanjem „Three Imaginary Boys“ 1979. godine, pa su pravo na mesto u poznatoj Rokenrol dvorani slavnih stekli još 2004. godine, dok je zvanična nominacija usledila 2012. godine.

Nakon što su ove godine rasprodali Hajd park za 65.000 posetilaca u Londonu, Kjur će sledeće godine biti apsolutni hedlajneri najvećih i najvažnijih evropskih festivala, te su karte prvih objavljenih datuma za 2019. planule u rekordnom roku.

Na lično insistiranje benda, Egzit se našao među odabranim festivalima, pa će na zadovoljstvo domaće publike, kao i gostiju iz celog sveta, Kjur prvi put u Srbiji nastupiti 4. jula na Petrovaradinskoj tvrđavi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: