Podrška Sergeju Trifunoviću: "Bilo bi lepo da kolege bojkotuju festival"

Na vest o izbacivanju mesecima najavljivane predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Utopljena duša" sa programa festivala u Aleksincu, nisu izostale reakcije, a kolege glumca Sergeja Trifunovića pozivaju na bojkot festivala.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 21.11.2018.

10:48

Podrška Sergeju Trifunoviću:
Foto: Printscreen Youtube

Glavnu ulogu pesnika Vladislava Petkovića Disa u izbačenoj predstavi igra Sergej Trifunović, a režiju potpisuje Boban Skerlić.

Na vest o njenom izbacivanju sa repertoara u poslednjem momentu reagovala je glumica i supruga režisera Bojana Maljević.

"Skandal. Sram vas bilo. Uzgred, to nije 'predstava Sergeja Trifunovića', već predstava Beogradskog dramskog pozorišta, reditelja Skerlića, u kojoj Trifunović igra", napisala je ona na Tviteru.

"Bilo bi lepo da kolege sada bojkotuju festival. Ovo su sve 'plodovi' priče - 'čuvamo plamen Kulture' kada se povede priča o - generalnom štrajku u kulturi", komentarisao je režiser Srđan Dragojević. Scenarista, glumac i publicista Žarko Jokanović je prokomentarisao da Trifunoviću sad brane i da glumi.

"Sad će da mu zabrane i da glumi. Kakva provincijsko-fašistoidna ujdurma! Sad kad su glumci smenili Savića - glupo je da štrajkuju zbog cenzura i zabrana. To nije tema", napisao je on.

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija predstava je "zamenjena" u Aleksincu, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo "eventualnog sukoba interesa", jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

85 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

9 h

Podeli: