Podrška Sergeju Trifunoviću: "Bilo bi lepo da kolege bojkotuju festival"

Na vest o izbacivanju mesecima najavljivane predstave Beogradskog dramskog pozorišta "Utopljena duša" sa programa festivala u Aleksincu, nisu izostale reakcije, a kolege glumca Sergeja Trifunovića pozivaju na bojkot festivala.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Printscreen Youtube
Foto: Printscreen Youtube

Pročitajte još:

Predstava sa Sergejem Trifunovićem izbačena sa festivala

Glavnu ulogu pesnika Vladislava Petkovića Disa u izbačenoj predstavi igra Sergej Trifunović, a režiju potpisuje Boban Skerlić.

Na vest o njenom izbacivanju sa repertoara u poslednjem momentu reagovala je glumica i supruga režisera Bojana Maljević.

"Skandal. Sram vas bilo. Uzgred, to nije 'predstava Sergeja Trifunovića', već predstava Beogradskog dramskog pozorišta, reditelja Skerlića, u kojoj Trifunović igra", napisala je ona na Tviteru.

"Bilo bi lepo da kolege sada bojkotuju festival. Ovo su sve 'plodovi' priče - 'čuvamo plamen Kulture' kada se povede priča o - generalnom štrajku u kulturi", komentarisao je režiser Srđan Dragojević.

Scenarista, glumac i publicista Žarko Jokanović je prokomentarisao da Trifunoviću sad brane i da glumi.

"Sad će da mu zabrane i da glumi. Kakva provincijsko-fašistoidna ujdurma! Sad kad su glumci smenili Savića - glupo je da štrajkuju zbog cenzura i zabrana. To nije tema", napisao je on.

Iz Beogradskog dramskog pozorišta, čija predstava je "zamenjena" u Aleksincu, kažu da su tako zahtevali organizatori, a predsednik festivalskog odbora Grujica Veljković tvrdi da nije reč o zabrani, već da je tako odlučeno da ne bi bilo "eventualnog sukoba interesa", jer je Trifunovićev otac umetnički direktor festivala.

Aktuelno

Velike muzičke zvezde vas pozivaju na Mac!

Ljubitelji muzike iz celog regiona uskoro će imati priliku da glasaju za svoje omiljene numere i izvođače, i time povećaju šanse svojim idolima da se upišu u istoriju kao prvi dobitnici regionalnih muzičkih priznanja MAC (Music Awards Ceremony).

Aktuelno petak 30.11. 19:31 Komentara: 3
strana 1 od 35 idi na stranu