Preminuo klavijaturista "Zabranjenog pušenja", brat Neleta Karajlića

Klavijaturista "Zabranjenog pušenja", pisac i aforističar Dražen Janković Drale, rođeni mlađi brat Neleta Karajlića, preminuo je u petak ujutru u Beogradu. Vest o smrti klavijaturiste podelio je bend na njihovoj stranici na Fejsbuku.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 10.11.2018.

11:36

Default images

"Dragi Drale, živiš i dalje sa nama, sa svojim pjesmama i svojim duhom. Tvoje dobro srce prekratko nas je grijalo. Grlimo te za oproštaj, divni i plemeniti druže", napisali su oni na Fejsbuku. Drale je imao infarkt i samo se srušio ispred zgrade u kojoj je stanovao na Novom Beogradu.

Seid Litl Karajlić, kako su ga zvali dok je bio član "Zabranjenog pušenja", gde je svirao klavijature, orgulje i bio prateći vokal, bio je plodonosan autor. Zajedno sa Sejom Seksonom komponovao je neke od najvećih hitova ovog sarajevskog novoprimitivnog benda, poput "Anarhija al over Baščaršija", "Devojčice kojima miriše koža", "Baš-Čelik"..

Glumio je u legendarnoj "Top listi nadrealista", seriji "Složna braća" i filmu Emira Kusturice "Priče super osmice". Kada je zbog zdravstvenih problema napustio "Pušenje", Drale se bacio na pisanje, ali od muzike nije odustao.

Objavio je četiri solo albuma, a planirao je da peti pod nazivom "Vrtlog", sa čak 22 kompozicije, posle osmogodišnje diskografske pauze počne da snima krajem godine. Napisao je nekoliko knjiga aforizama, "Privatni semafor", autobiografiju "Priča sa ušća Save i Dunava iz Beograda", a nedavno je završio i foto-autobiografiju "Balkanska fatamorgana", koju je posvetio roditeljima Srđani i Vjeri Janković, kao i 20. oktobru, Danu oslobođenja Beograda.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

39 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: