"Boemska rapsodija" od 1. novembra u Kombank dvorani

Dugo očekivani film "Boemska rapsodija" posvećen čuvenoj grupi "Kvin" (Queen) i njenom frontmenu Frediju Merkjuriju naći će se na boskopskom platnu Kombank dvorane od 1. novembra.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 31.10.2018.

17:00

Printscreen YouTube/20th Century Fox

Ljubitelji jednog od najpopularnijih svetskih bendova, koji je obeležio jednu epohu, imaće jedinstvenu priliku da film pogledaju u atmosferi pravog koncerta zahvaljujući dolbi atmos ozvučenju, koje će svoju "premijeru" u dvorani doživeti kada i film.

Ovaj revolucionarni sistem zvuka koji je jedinstven na našem tržištu nalazi se u sali 6, koja je druga po veličini. Omogućiće da gledaoci iskuse novu dimenziju zvuka koji se rasprostire čitavom salom.

Naime, zvuk se kreće po celoj sali i tako omogućava gledaocima da muzičke, a posebno scene sa specijalnim efektima dožive kao da su "deo priče".

O filmu

"Boemska rapsodija" prati životnu priču i muzičku karijeru Merkjurija, koji je prkošenjem i razbijanjem stereotipa postao jedan od najobožavanijih zabavljača na planeti.

Kroz presek kultnih pesama i revolucionarnog zvuka, film takođe prati i meteorski brz razvoj i uspon benda, uključujući i eksploziju tog istog meteora u vreme kada se Fredijev životni stil oteo kontroli, ali i trijumfalni povratak koncertom na Live Aidu.

Tada je Merkjuri, gledajući u oči svoju smrtnu bolest, poveo bend u jedan od najznačajnijih i najfascinantnijih nastupa u istoriji rok muzike.

Uz stalno jačanje nasleđa benda, koji je uvek bio više kao porodica, grupa Kvin u svakom trenutku, pa i danas neiscrpno nadahnjuje brojne sanjare, autsajdere i ljubitelje muzike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: