Benksi nagovestio da je želeo da uništi celu sliku prodatu na aukciji VIDEO

Britanski ulični umetnik Benksi objavio je video na svom sajtu u kojem nagoveštava da mu je namera bila da skriveni mehanizam za sečenje u potpunosti uništi njegovu sliku "Devojčica s balonom", prodatu na londonskoj aukciji.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 18.10.2018.

13:00

Benksi nagovestio da je želeo da uništi celu sliku prodatu na aukciji VIDEO
Foto: Youtube Printscreen

Slika je pre dve nedelje samo delimično uništena mehanizmom koji je Benksi ugradio u nju, pošto je u aukcijskoj kući Sotebi prodata za 1,4 miliona dolara.

Sotebi je saopštio da je pobednik na aukciji odlučio da ipak kupi sliku po toj ceni. Mnogi su diskutovali da li je čuveni anonimni umetnik želeo da sačuva deo platna netaknutim, a špekuliše se da bi to povećalo vrednost slike.

U videu koji je objavio u utorak, Benksi prikazuje sebe dok montira mehanizam za sečenje u ram slike, a klip se završava porukom: "Na probama je radio svaki put".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

22 h

Podeli: