Nastavlja se tenzija: Jug Radivojević odbio da bude na čelu Drame u NP

Reditelj Jug Radivojević, koji je došao na mesto direktora Drame u Narodnom pozorištu umesto Željka Hubača, oglasio se saopštenjem povodom promena u Narodnom pozorištu.

Izvor: Novosti
Podeli
Foto: Screenshot Youtube
Foto: Screenshot Youtube

Pročitajte još:

Jug Radivojević na čelu Drame u Narodnom pozorištu umesto Hubača

Bura oko Narodnog pozorišta ne jenjava: Ovo što se dešava je sramotno

Nataša Ninković: Zečice su samo koska, postoje veći problemi...

Da podsetimo, smena na čelu Drame Narodnog pozorišta, odnosno postavljanje Radivojevića za prvog čoveka ovog sektora umesto dramaturga Željka Hubača, koji je proteklih godina uspešno vodio Dramu - izazvala je popriličan revolt među umetnicima zaposlenim u nacionalnom teatru.

"Obzirom da je smena gospodina Željka Hubača izazvala oštru polarizaciju u ansamblu 'Drame', a samim tim i potpuno narušila atmosferu u istoj, smatram da bi mojim dolaskom na čelo 'Drame' bilo nemoguće u takvim okolnostima stvarati i sprovoditi dalje planove. Takođe, došlo je i do politizacije čitavog slučaja koji dodatno otežava ionako kompleksnu situaciju. Molim da me razrešite imenovanja na mesto direktora Drame Narodnog pozorišta, kako bi se kuća vratila svojim redovnim aktivnostima a ja na mesto reditelja Drame koje mi pripada", naveo je on u saopštenju.

Narodno pozorište saopštilo je u ponedeljak da je, na osnovu Statuta i ovlašćenja upravnika, Dejan Savić doneo odluku da prvi čovek Dramskog sektora naše najveće i jedne od najznačajnijih institucija kulture, u narednom periodu bude Jug Radivojević, ugledni i afirmisani pozorišni i filmski reditelj.

Dosadašnji direktor Drame Željko Hubač nije želeo da komentariše svoju smenu s mesta direktora Drame Narodnog pozorišta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 33 idi na stranu