Nataša Ninković: Zečice su samo koska, postoje veći problemi...

"Nije Željko prvi koji je otišao preko noći, a Jug došao... To je sistem funkcionisanja protiv koga dižem glas. Neslaganje s repertoarskom politikom ne može da bude razlog, jer je ta politika uvela pozorište u Evropsku asocijaciju pozorišta i donela istom više od 100 nagrada", rekla je Nataša Ninković

Kultura

Izvor: Nedeljnik

Četvrtak, 18.10.2018.

08:42

Nataša Ninković: Zečice su samo koska, postoje veći problemi...
Foto: Screenshot TV PRVA

Prvakinja Drame Narodnog pozorišta, glumica Nataša Ninković izjavila je, povodom smene direktora Drame Željka Hubača, da sa takavom praksom mora da se prestane.

"Za 25 godina, koliko sam u Narodnom pozorištu, shvatila sam da je mesto direktora Drame više kao neka politička funkcija i nije Željko prvi koji je otišao preko noći, a Jug došao... To je sistem funkcionisanja protiv koga dižem glas. Neslaganje s repertoarskom politikom ne može da bude razlog, jer je ta politika uvela pozorište u Evropsku asocijaciju pozorišta i donela istom više od 100 nagrada", rekla je Nataša Ninković, prenosi Nedeljnik.

"Lično nisam bila njegov prioritet, ali ne možemo da pričamo iz ličnih sujeta, već kao deo tima koji je doneo fantastične rezultate, a to je najbitnije - kvalitet. Postoje veći problemi u Narodnom pozorištu, pa su nam zečice samo koske koje se bacaju ispred nas da se ne bi pričalo o suštinskim problemima", rekla je ona.

Nataša Ninković je kritikovala i način na koji se umetnici, glumci u Narodnom pozorištu tretiraju.

"Na prvom mestu su sramotne plate koje su do četiri puta manje od primanja naših kolega u regionu. Zatim nepostojanje varijabile, pa je neigranje po 10 godina najisplativije u našoj kući (ovo je rezervisano samo za glumce, dok operski pevači imaju potpuno drugačiji tretman), te zapostavljanje Drame od strane upravnika do te mere da samo čekam kad će nacionalni teatar da se zove nacionalna opera. Tu je i neravnopravno raspoređivanje sredstava, iako jedino Drama ima plus na blagajni", rekla je glumica i istakla probleme sa nehigijenom u teatru.

"Zatrpani smo prljavštinom, počev od garderobera, foajea, mesta gde se drže kostimi i scenografija, jezivih toaleta. Imamo i lošu marketinšku službu (nema izdvajanja sredstava za nju), a zbog tehničke onesposobljenosti male scene, predstave ne mogu da se normalno odvijaju. Moram da dodam i ukidanje novčanih iznosa za glumačke nagrade, sistematizaciju radnih mesta... Na kraju bih rekla ono što i sami vidite, tuga, u svakom smislu", zaključila je Nataša Ninković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

15 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: