Region se oprašta od Dive: Odlazak jedne od najvećih jugoslovenskih glumica

Mediji u regionu odmah su preneli vest da je srpska glumica Milena Dravić preminula, a ta vest na mnogim portalima istaknuta je kao najvažnija vest.

Kultura

Izvor: B92

Nedelja, 14.10.2018.

09:51

Region se oprašta od Dive: Odlazak jedne od najvećih jugoslovenskih glumica
Film Rondo (1966) / Foto: Printscreen Youtube/

Jutarnji list, u tekstu sa naslovom "Odlazak jedne od najvećih Jugoslovenskih glumačkih diva", navodi da je Dravić preminula u bolnici posle teške bolesti.

I portal 24sata.hr u tekstu "Napustila nas je Milena Dravić" oprostio se od kako su naveli, legende jugoslovenskog filma. Oni pišu i o životu glumice, navodeći da su u društvu Milene Dravić uživali Robert de Niro, Ava Gardner, Klint Istvud, Džon Lenon i mnogi drugi.

"Večerala je s Hičkokom, a Lajzi Mireli darovala je srpske opanke", navodi se u tekstu 24sata.hr.

Večernji list takođe je kao glavnu vest na svom portalu postavio tekst o smrti Milene Dravić u kojem navodi da se glumica razbolela dve i po godine nakon što joj je preminuo suprug, takođe legendarni glumac Dragan Nikolić.

Prva vest na portalu Index.hr je takođe vest da je umrla Milena Dravić. Ovaj portal prenosi i poruku hrvatskog političara Kreša Beljana koji je na svom Instagram profilu napisao: "Jedna po jedna, gase se zvezde ovog našeg neba. Zvezde koje su svojim sjajem mogle naše najtamnije, crne noći pretvoriti u sunčane i sretne dane. Zbogom Milena.."

Hrvatska novinska agencija HINA, takođe je kao prvu, prenela vest beogradskih medija da je umrla Milena Dravić. Ovu vest kao glavnu, prenosi i portal Hrvatske radiotelevizije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

17 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: