"Posle predstave otišao je u bolnicu, a onda je otišao"

Ispraćaj za kremaciju prvaka Drame Narodnog pozorišta Predraga Ejdusa biće 6. oktobra u 16 časova na Novom groblju u Beogradu, objavljeno je danas na sajtu tog pozorišta. Kolege, prijatelji i poštovaoci Pecinog lika i dela juče su uputili poslednji pozdrav doajenu pozorišne i filmske scene upisivanjem u knjigu žalosti.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 01.10.2018.

15:50

FOTO TANJUG/ DUSAN ANICIC

U foajeu male scene "Raša Plaović", u Narodnom pozorištu, otvorena je knjiga žalosti povodom smrti glumca Predraga Ejdusa. Kolege, prijatelji i poštovaoci Pecinog lika i dela su upisivanjem u knjigu upućivali su poslednji pozdrav doajenu pozorišne i filmske scene.

Iskrenim porukama opisivali su tugu koja je od petka zavladala zbog odlaska glumačke legende.

Mnogi su istakli da im je bila čast i privilegija što su sarađivali sa Pecom. Glumica Nela Mihailović samo je kratko napisala "Nedostaješ. Već. I zauvek!"

Zaposleni u Narodnom pozorištu, čiji je Ejdus bio član a jedno vreme i upravnik, zahvaljuju mu na svemu čemu ih je naučio o teatru, umetnosti i životu. Verna publika zahvalila mu je na nezaboravnoj ulozi Kir Janje, koju im je Peca podario, i koju je maestralno igrao skoro četvrt veka.

"On je svoju poslednju predstavu odigrao 11. avgusta ove godine. Posle te predstave otišao je u bolnicu, a onda je otišao", rekao je glumac Irfan Mensur i dodao:

"Peca je živeo punim plućima i zaista ne poznajem čoveka koji je toliko voleo glumu, pozorište i igru."

Pored iskrenih poruka, mnogi su ostavljali cveće pored slike, a kako je jedan Pecin prijatelj napisao - čekaće njega, tamo negde, još mnogo aplauza.
Kremacija glumca biće 6. oktobra u 16 časova, na Novom groblju u Beogradu, a njegova porodica primaće saučešće od 15.30.

Komemoracija je planirana za 8. oktobar, a mesto i vreme biće naknadno saopšteni.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: