Narodna biblioteka Srbije počinje da radi u ponedeljak 17. septembra

Narodna biblioteka Srbije nastaviće rad u ponedeljak 17. septembra, nakon što je zatvorena posle nesreće u kojoj su stradala dva radnika, saopštilo je danas Ministarstvo kulture i informisanja.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić
Foto: Tanjug/Filip Krainčanić

Kako se navodi, biblioteka počinje da radi posle svih neophodnih istražnih i bezbednosnih procedura.

"Svim korisnicima će se, bez nadoknade, produžiti važnost članskih karata za onoliko dana koliko je Narodna biblioteka Srbije bila zatvorena zbog nesrećnog slučaja koji se u njoj dogodio", navodi se u saopštenju.

U Narodnoj biblioteci Srbije 24. avgusta došlo je do incidenta u kojem su preminula dva radnika od posledica gušenja pošto je došlo do curenja gasa.

Aktuelno

Uskoro objava dobitnika Nobela, nastavlja se polemika o seksualnom skandalu

Nedelja u kojoj se obavljuju dobitnici Nobelovih nagrada iz raznih oblasti sutra počinje objavom laureata u kategoriji fiziologije/medicine, a istog dana trebalo bi da bude objavljena presuda u vezi sa seksualnim skandalom zbog kojeg ove godine neće biti dodeljena nagrada za književnost, a pojavila su se i pitanja zašto tako malo žena među dobitnicima iz naučnih oblasti.

Aktuelno nedelja 30.09. 20:55 Komentara: 8

Otvorena izložba percepcije: Žena po meri društva?

U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, u prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija otvorena je druga od pet regionalnih izložbi u okviru projekta Percepcije koji proslavlja 80 godina bogate Kolekcije British Council-a, ovaj put pod nazivom “Žena po meri društva?”.

Aktuelno subota 29.09. 20:00 Komentara: 0

Izložba o Sarajevu u doba opsade otvorena u Beogradu

„Ja imam u Beogradu prijatelje koji su bili pod opsadom. Ovo je strašno dirljivo i neobično“, kaže sa suzama u očima Beograđanka Zora Čavić Ilić, 81-godišnja prevoditeljica u penziji, nakon što je pogledala izložbu „Opkoljeno Sarajevo“, koja je otvorena u utorak u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Aktuelno petak 28.09. 20:13 Komentara: 80
strana 1 od 31 idi na stranu