Vraća se korzo u Novi Sad: Sutra koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Kao deo programa "Kaleidoskop kulture" sutra će simbolično u 20.21 časova, na Bulevaru Mihajla Pupina, gde se nekada nalazio čuveni novosadski korzo, biti održan veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i solistima Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković podseća da program Kaleidoskop kulture neguje kulturu zajedništva i dodaje da je reč o organizaciono izuzetno zahtevnom događaju koji ne bi mogao biti realizovan bez povezivanja različitih aktera, ali ni bez samih Novosađana.

Organizatori su se odlučili da muzikom Šostakoviča, Bizea, Rosinija i drugih velikih kompozitora zatvore jednu od glavnih saobraćajnica u Novom Sadu kako bi građani svoju dnevnu rutinu podredili ovim velikanima i tako Novi Sad sami svrstaju u red metropola i evropskih prestonica kulture.

Inače, u Fondaciji "Novi Sad 2021" ističu da "Kaleidoskop kulture" i dalje živi i radi na tome da što više kulturnih i kreativnih sadržaja približi građanima.

Večeras će Novi Sad ugostiti savremeni cirkus, jedinstveni festival u regionu "Cirkobalkana" koji su osnovali entuzijasti i zaljubljenici u cirkus, a njihove predstave Novosađani će moći da prate do 22.septembra.

Takođe, u nedelju 16. septembra publika će imati priliku da pogleda premijeru lutkarske predstave za odrasle "Zatvorenik i Šestoprsti" u Pozorištu mladih, dok će premijera predstave "Krvave svadbe" biti premijerno izvedena 18. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Od 22. septembra u sklopu platforme "Kaleidoskop kulture" posetioci će moći da prošetaju i kroz nasleđe i zavire u tri dvorišta u Almaškom kraju, a zabava za najmlađe će biti premijerno izvođenje opere za decu "Čarobna frula", koje je zakazano za 23. septembar u dvorcu Edjšeg.

Aktuelno

Veliki srpski pesnik Vasko Popa dobiće spomenik na Tašmajdanu

Vasko Popa dobiće spomenik na Tašmajdanu, a zajednički će ga podići grad Beograd i "Večernje novosti", najavio je u intervjuu za taj dnevni list zamenik gradonačelnika Goran Vesić. On je rekao da će odluka o tome biti doneta na prvoj sednici Skupštine grada, kada će biti osnovan i odbor za postavljanje obeležja na čijem će čelu biti književnik Milovan Vitezović.

Aktuelno nedelja 16.09. 12:00 Komentara: 2
strana 1 od 29 idi na stranu