Vraća se korzo u Novi Sad: Sutra koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra

Kao deo programa "Kaleidoskop kulture" sutra će simbolično u 20.21 časova, na Bulevaru Mihajla Pupina, gde se nekada nalazio čuveni novosadski korzo, biti održan veliki koncert Vojvođanskog simfonijskog orkestra sa dirigentom Aleksandrom Kojićem i solistima Fonda za unapređenje vokalne umetnosti mladih "Melanije Bugarinović i ćerke Mirjane Kalinović-Kalin".

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

Direktor Fondacije "Novi Sad 2021" Nemanja Milenković podseća da program Kaleidoskop kulture neguje kulturu zajedništva i dodaje da je reč o organizaciono izuzetno zahtevnom događaju koji ne bi mogao biti realizovan bez povezivanja različitih aktera, ali ni bez samih Novosađana.

Organizatori su se odlučili da muzikom Šostakoviča, Bizea, Rosinija i drugih velikih kompozitora zatvore jednu od glavnih saobraćajnica u Novom Sadu kako bi građani svoju dnevnu rutinu podredili ovim velikanima i tako Novi Sad sami svrstaju u red metropola i evropskih prestonica kulture.

Inače, u Fondaciji "Novi Sad 2021" ističu da "Kaleidoskop kulture" i dalje živi i radi na tome da što više kulturnih i kreativnih sadržaja približi građanima.

Večeras će Novi Sad ugostiti savremeni cirkus, jedinstveni festival u regionu "Cirkobalkana" koji su osnovali entuzijasti i zaljubljenici u cirkus, a njihove predstave Novosađani će moći da prate do 22.septembra.

Takođe, u nedelju 16. septembra publika će imati priliku da pogleda premijeru lutkarske predstave za odrasle "Zatvorenik i Šestoprsti" u Pozorištu mladih, dok će premijera predstave "Krvave svadbe" biti premijerno izvedena 18. septembra u Srpskom narodnom pozorištu.

Od 22. septembra u sklopu platforme "Kaleidoskop kulture" posetioci će moći da prošetaju i kroz nasleđe i zavire u tri dvorišta u Almaškom kraju, a zabava za najmlađe će biti premijerno izvođenje opere za decu "Čarobna frula", koje je zakazano za 23. septembar u dvorcu Edjšeg.

Aktuelno

Uskoro objava dobitnika Nobela, nastavlja se polemika o seksualnom skandalu

Nedelja u kojoj se obavljuju dobitnici Nobelovih nagrada iz raznih oblasti sutra počinje objavom laureata u kategoriji fiziologije/medicine, a istog dana trebalo bi da bude objavljena presuda u vezi sa seksualnim skandalom zbog kojeg ove godine neće biti dodeljena nagrada za književnost, a pojavila su se i pitanja zašto tako malo žena među dobitnicima iz naučnih oblasti.

Aktuelno nedelja 30.09. 20:55 Komentara: 8

Otvorena izložba percepcije: Žena po meri društva?

U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, u prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija otvorena je druga od pet regionalnih izložbi u okviru projekta Percepcije koji proslavlja 80 godina bogate Kolekcije British Council-a, ovaj put pod nazivom “Žena po meri društva?”.

Aktuelno subota 29.09. 20:00 Komentara: 0

Izložba o Sarajevu u doba opsade otvorena u Beogradu

„Ja imam u Beogradu prijatelje koji su bili pod opsadom. Ovo je strašno dirljivo i neobično“, kaže sa suzama u očima Beograđanka Zora Čavić Ilić, 81-godišnja prevoditeljica u penziji, nakon što je pogledala izložbu „Opkoljeno Sarajevo“, koja je otvorena u utorak u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Aktuelno petak 28.09. 20:13 Komentara: 80
strana 1 od 31 idi na stranu