Festival izraelskog filma od 20. septembra

Dani izraelskog filma biće održani od 20. do 23. septembra u Dvorani Kulturnog centra Beograda, povodom 70. godišnjice postojanja države Izrael i njene kinematografije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Festival će otvoriti film "Izraelska ljubavna priča", a koji će biti prikazan u 20 sati.

Pred početak projekcije biće organizovan razgovor sa rediteljem Danom Volmanom.

Aktuelno

Uskoro objava dobitnika Nobela, nastavlja se polemika o seksualnom skandalu

Nedelja u kojoj se obavljuju dobitnici Nobelovih nagrada iz raznih oblasti sutra počinje objavom laureata u kategoriji fiziologije/medicine, a istog dana trebalo bi da bude objavljena presuda u vezi sa seksualnim skandalom zbog kojeg ove godine neće biti dodeljena nagrada za književnost, a pojavila su se i pitanja zašto tako malo žena među dobitnicima iz naučnih oblasti.

Aktuelno nedelja 30.09. 20:55 Komentara: 8

Otvorena izložba percepcije: Žena po meri društva?

U Galeriji Matice srpske u Novom Sadu, u prisustvu brojnih zvanica i predstavnika medija otvorena je druga od pet regionalnih izložbi u okviru projekta Percepcije koji proslavlja 80 godina bogate Kolekcije British Council-a, ovaj put pod nazivom “Žena po meri društva?”.

Aktuelno subota 29.09. 20:00 Komentara: 0

Izložba o Sarajevu u doba opsade otvorena u Beogradu

„Ja imam u Beogradu prijatelje koji su bili pod opsadom. Ovo je strašno dirljivo i neobično“, kaže sa suzama u očima Beograđanka Zora Čavić Ilić, 81-godišnja prevoditeljica u penziji, nakon što je pogledala izložbu „Opkoljeno Sarajevo“, koja je otvorena u utorak u Ustanovi kulture „Parobrod“ u Beogradu.

Aktuelno petak 28.09. 20:13 Komentara: 80
strana 1 od 31 idi na stranu