Članovi Narodne biblioteke Srbije mogu da koriste usluge drugih biblioteka

Na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja, članovi Narodne biblioteke Srbije mogu koristiti usluge drugih biblioteka

Podeli
Foto: Thinkstock ilustracija
Foto: Thinkstock ilustracija

Tri ustanove kulture prihvatile su inicijativu Ministarstva kulture i informisanja da članovi Narodne bibilioteke Srbije mogu koristiti njihove usluge dok nacionalna ustanova ne počne sa radom. Uz važeću člansku kartu i bez naknade, članovi Narodne bibilioteke Srbije mogu koristiti čitaonice i fondove Univerzitetske biblioteke „Svetozar Marković“, Biblioteke grada Beograda i Arhiva Jugoslavije.

Time će građanima i studentima biti dostupna adekvatna zamena za usluge koje su koristili u nacionalnoj biblioteci. Ministarstvo kulture i informisanja izražava nadu da će Narodna biblioteka Srbije u što skorijem roku nastaviti sa redovnim poslovanjem.

Aktuelno

"Karmina Burana" večeras na Tašu VIDEO

Večeras nas očekuje spektakl pod otvorenim nebom. Simfonijski orkestar i Hor RTS-a pod vođstvom maestra Bojana Suđića izvešće scensku kantatu "Karmina Burana" nemačkog kompozitora Karla Orfa na beogradskom stadionu Tašmajdan, a u okviru manifestacije "Noć muzike".

Aktuelno petak 31.08. 15:10 Komentara: 2

Danas sahrana Arete Frenklin

Koncert na kome je odata počast neverovatnoj karijeri pevačice Arete Frenklin održan je sinoć pred hiljadama njenih obožavatelja u Detroitu uoči današnje komemoracije i sahrane kraljice soula.

Aktuelno petak 31.08. 10:50 Komentara: 1

Umro američki koreograf Pol Tejlor

Pol Tejlor, gigant modernog plesa, umro je u Njujorku u 89. godini, saopštila je danas njegova trupa "Pol Tejlor Dans Kompani" (Paul Taylor Dance Company), potvrdjujući informaciju lista Njujork tajms.

Aktuelno četvrtak 30.08. 18:45 Komentara: 0
strana 1 od 30 idi na stranu