U Briselu neobična izložba o životu buržoazije s kućicama za lutke

Briselski muzej Port de la Al (Porte de la Hal) organizuje neobičnu izložbu o svakodnevnom životu buržoazije od 1850. do 1920. godine s kućicama za lutke i minijaturnim nameštajem sa kojim su se igrale devojčice, preneo je danas sajt Fokus na Belgiju (Focus on Belgium).

Kultura

Izvor: Beta

Petak, 31.08.2018.

13:35

U Briselu neobična izložba o životu buržoazije s kućicama za lutke
Foto: Thinkstock

Na izložbi "Little Life" posetioci mogu da se dive minijaturnom svetu zahvljajujući kućicama napravljenim oko 1900. godine, prema neoklasicističkom stilu tadašnjih kuća.

Izložba predstavlja delove svakodnevnog života sa nameštajem i detaljima od kuhinje, kupatila do spavaćih soba, kako bi posetioci mogli da otkriju čari i atmosferu jedne buržoaske porodice tog doba.

Muzej do novembra nudi i deo za decu, aktivnosti sa luktama kao i igranje u potkrovlju jedne velike kuće za lutke. Deca imaju i kutak za čitanje s malim stolicama u tadašnjem stilu.

Muzej Port de la Al izgrađen je 1381. godine i poslednji je od dva srednjovekovna zdanja u Briselu. Zdanje je nekada bilo utočište za prosjake, zatvor i skladište da bi 1847. godine postao muzej. U tom muzeju je prvobitno bilo izloženo staro oružje i razni antikviteti a kasnije je postao deo Kraljevskh muzeja umetnosti i istorije u Belgiji.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: