Festival ulične umetnosti biće u "Stattwerk" zgradi

Umetnički kolektiv "Street Smart" i projektantski biro "Stattwerk" 8. i 9. septembra otvaraju vrata jedne od najinspirativnijih beogradskih street artlokacija – nekadašnju zgradu „Beobanke“, za ulične umetnike i umetnice, kao i za sve sugrađanke i sugrađane.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 21.08.2018.

10:19

Festival ulične umetnosti biće u
Foto: Promo

„Uspavanog beogradskog džina“ oslikavaće neki od najboljih uličnih umetnika i umetnica aktivnih na domaćoj sceni, koji će odgovoriti na temu „Gradska oaza“. Učestvuju: Nikola Mihajlović, Jana Danilović, JUNK, TKV, Das Drogen, Studio Kriška, Ink, Zez Lunatic, Re, Kewa, Anthony Brooks, Resto i Quam.

Svi zainteresovani posetioci moći će da pohađaju i nekoliko kreativnih radionica.

U subotu, 8. septembra, u 12 sati decu uzrasta od 8 do 15 godina očekuje radionica „Crtanje u krug”, uličnog umetnika Quam-a, koja kombinuje klasične slikarske discipline sa igrom.

Istog dana u 13 časova počinju i dve radionice nastale u saradnji sa studentima Fakulteta za medije i komunikacije. Radonica animiranih kolaža „Šetnja herbarijuma” Tamare Tasi i Jane Bjelice uključuje pravljenje digitalnog herbarijuma, a radioničarski program eksperimentalnog i ambijentalnog muzičkog instrumenta „Sonic Junk Harmonic“, Tarasa Subotića i Ivane Miljković, će se sastojati od sklapanja novih muzičkih instrumenata od odbačenih i upotrebljenih materijala.

U subotu u 14 časova će se predstaviti i prvo ekološko socijalno preduzeće u Srbiji „Ekobag“ radionicom šivenja torbi od upotrebljenih bilborda i tekstila, a u nedelju od 13 časova Jana Danilović, ulična umetnica, držaće radionicu „Paste up“ namenjenu svima od 15 do 104 godine koji žele da se upoznaju sa paste up tehnikom, koja se koristi za privremene intervencije na ulici.

Broj mesta za radionice je ograničen, a prijavljivanje se vrši putem mejla streetsmartbelgrade@gmail.com.

Oba festivalska dana između 18 i 20 časova će se odvijati i sito štampa uživo.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: