Nušićijada ostaje u Ivanjici

Kulturna manifestacija "Nušićijada" biće ove godine održana u Ivanjici, a lokalna samouprava suprotstavila se pokušajima da se festival premesti u Beograd.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: nusicijada.rs
Foto: nusicijada.rs

Opština Ivanjica je danas, zbog, kako tvrde, pokušaja unošenja zabune od strane nekih udruženja, objavila saopštenje u kojem podseća da je odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 5. juna 2015. godine, festival "Nušićijada" određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za opštinu Ivanjica.

"Kulturna manifestacija "Nušićijada 2018" održaće se u periodu od 24. avgusta godine do 26. avgusta ove godine u Ivanjici, u organizaciji Opštine Ivanjica, Doma kulture Ivanjica i Turističke organizacije opštine Ivanjica, navodi organizator.

"Odlukom Skupštine opštine Ivanjica, u oktobru 2009. godine, obnovljen je festival "Nušićijada". Odlukom Skupštine opštine Ivanjica od 5. juna 2015. godine, festival "Nušićijada", je određen za stalnu manifestaciju u oblasti kulture od opšteg interesa za Opštinu Ivanjica", navodi se u saopštenju.

Udruženje građana KudeS učestvovalo je u obnovi i bilo deo same organizacije festivala "Nušićijada", a predstavnik udruženja KudeS je samim podnošenjem ostavke u Organizacionom odboru kulturne manifestacije "Nušićijada 2018" isključio isto iz svih aktivnosti na organizaciji i realizaciji navedene manifestacije, prenosi Tanjug.

Kako bi se izbeglo dovođenje u zabludu građana, Opština Ivanjica, ovim putem, kao izvorni osnivač i pokrovitelj manifestacije "Nušićijada", poziva sve građane da posete kulturnu manifestaciju "Nušićijada 2018", a medije da posete, isprate, odnosno uzmu aktivno učešće u promociji iste", piše u saopštenju.

Udruženje KudeS pokušalo je da ovu manifestaciju premesti u Beograd tvrdeći da je njihova ali se lokalna samouprava usprotivila.

Podršku ovoj manifestaciji daće i Nušićev unuk koji će se pojaviti na Nušićijadi u Ivanjici narednog vikenda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 30 idi na stranu