Književni festival deo festivala Nišvil

Književni festival "Nišville Jazz&Book''s Session" biće održan premijerno tokom dve večeri "Nišville Jazz Festivala" u petak i subotu, 10. i 11. avgusta, najavili su organizatori.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Thinkstock
Foto: Thinkstock

O Šabanu Bajramoviću i knjizi "Pitao sam malog puža" tokom prve večeri govoriće Miodrag Raičević, Dragoljub B. Ðorđević i Zoran Ćirić sve dok "Magični Ćira" ne uvede teme književnosti, džeza, soula i bluza, kao i nove sagovornike Velimira Kostova i njegovu ekselenciju Edvina Sugareva, konzula Republike Bugarske u Nišu i pesnika.

Kao nastavak saradnje Nišville fondacije sa Beogradskim festivalom poezije, program sutra zatvara "Treći Trg" sa "Novim pesničkim glasovima" i poezijom Srđana Gagića, Ognjena Aksentijevića i Danijela Čavića.

Sutradan, u subotu 11. avgusta, tokom naslovnog događaja ovogodišnjeg festivala biće reči o slobodi, jezičkoj slobodi i slobodi jezika.

O snazi reči ili njenoj (ne)moći suočenoj sa svim onim što piscima donosi tehnološki razvoj i 21. vek, govoriće Ivan Tokin, Milan St. Protić, Goran Stanković i Jelena Mladenović.

Pravi kuriozitet predstavljaće učešće više muzičkih gostiju "Nišville Jazz Festivala" jer će svi oni otvarati večernje programe zajedno sa Trupom književna boemija, neformalnom grupom studenata svih nivoa studija srpskog jezika i književnosti na Niškom univerzitetu.

Članice ove grupe, njih 11, provešće goste svih festivalskih debata muzičko-scenskim kazivanjem delova iz knjiga "Orden za olovnog vojnika" i "Dan kad je umrla Lejdi Gaga" koje je objavio "Peti Talas".

Posebna čast da zatvori festival pripašće Antologiji niške bit poezije "Možete preći Ulicu kralja Stefana Prvovenčanog".

Uživo pred publikom i sa muzičkom podrškom Goran Živković Gorki, Nikola Todorović, Ivica Živković i Bojan Ilić Bokerini zapisivaće prvi tom ove buduće Nišvilove edicije.

Aktuelno

Pesme Arete Frenklin hrana za dušu

Čini mi se da su njene pesme oduvek bile tu, da su stvorene da bi ostale deo naše životne matrice i da bi hranile naše duše, rekao je za Tanjug Ivan Ilić, dirigent Big Benda RTS-a, povodom smrti američke soul dive Arete Frenklin.

Aktuelno subota 18.08. 14:45 Komentara: 1
strana 1 od 27 idi na stranu