Međunarodna izložba lego kockica "Invazija Giganata“

Međunarodna izložba modela od lego kockica "Invazija Giganata" na kojoj će biti izloženo više od sto najimpresivnijih maketa iz cele Evrope, biće otvorena od 4. avgusta do 30. septembra 2018. na Zagrebačkom velesajmu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Utorak, 31.07.2018.

21:32

Međunarodna izložba lego kockica
Tanjug/ Pixabay.com

Posetioci će na izložbi, koja će biti smeštena na više od 2.500 kvadratnih metara i podeljena na 12 tematskih oblasti, moći da vide u razmeri 1:1 modele poznatih figura iz sveta sporta, kulture, filma i bajki, saopštili su organizatori, prenosi HINA.

Za ljubitelje super junaka od 900.000 kockica biće rekonstruisano Betmenovo vozilo u dužini od sedam metara, a pratiće ga Betmen napravljen u punoj veličini. Maketa Titanika biće sastavljena od pola miliona lego kockica u razmeri 1:25, duga 11 metara i skoro tri metra visoka, a posetioci će moći da razgledaju i unutrašnjost broda.

U Human Body zoni najmlađi će moći da uče o ljudskoj anatomiji ii fiziologiji, a organizatori su pripremili i posebnu Star Wars postavku sa više od sto modela povezanih s tom najpoznatijom svetskom filmskom sagom.

U Fun park zoni deca i odrasli mogu da uživaju u igri s Lego kockicama koji je zamišljen kao prostor za stvaranje modela od ogromnih kocki i druge atrakcije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: