„Bolivud“ Maje Pelević u programu Nišvila

Autorsko delo Maje Pelević, predstava „Bolivud“, biće izvedena u niškom Narodnom pozorištu u okviru teatarskog festivala Nišvil, dva meseca nakon beogradske premijere.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug/narodnopozoriste.rs
Foto: Tanjug/narodnopozoriste.rs

Reč je o hit komediji i prvom „socijalističko-federativnom“ mjuziklu nacionalnog teatra iz Beograda, koji se tiče ovog vremena i pozorišnog esnafa o „bolnim istinama iz poslednjih 30 godina koje proživljavamo kao dajdžest varijantu kako je tranzicija uništila pozorište i kako smo mi tome doprineli“.

„Kroz bajkovitu utopiju o dolasku Bolivuda u naše krajeve pokušali smo da ispričamo priču o svima nama i na šta smo sve spremni kada nam se nudi bolja budućnost. Dolazak Bolivuda tako postaje povod za priču o krahu industrije, ksenofobiji, divljoj privatizaciji, lažnim svetovima, a sve to kroz pesmu i igru pod sloganom: leba ako nemaju, dajte im kolače“, objašnjava Maja Pelević.

Mjuzikl „Bolivud“ izabran je za glavni program oovogodišnjeg Bitefa prevashodno zbog toga što predstavlja inovativan, drugačiji oblik „političkog pozorišta“ od onog na koji smo u Srbiji navikli poslednjih godina.

U predstavi igraju Miloš Đorđević, Jelena Đokić, Danijela Ugrenović, Suzana Lukić, Pavle Jerinić i Bojana Đuračković.

Učestvuju i muzičari Nevena Pejčić, Aleksandar Solunac i Danilo Tirnanić.

Koreograf je Igor Koruga, scenograf Igor Vasiljev, a kostimografiju je potpisala Marina Vukasović Medenica

strana 1 od 32 idi na stranu