Projekat Laguninog autora podržan na konkursu Filmskog centra Srbije

Na konkursu Filmskog centra za sufinansiranje proizvodnje domaćih dugometražnih igranih filmova podržano je devet projekata, među kojima i triler „Jedini izlaz“, po scenariju Marka Popovića i u režiji reditelja debitanta Darka Nikolića.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 19.07.2018.

16:15

Projekat Laguninog autora podržan na konkursu Filmskog centra Srbije
Foto: Promo

U obrazloženju komisije navedeno je da je „Jedini izlaz“ „savremeni triler sa vešto inkorporiranim elementima horor žanra i angažovane socijalne drame. Kroz priču o glavnoj junakinji, Ani, čiji se život raspada nakon nesreće u kojoj gubi supruga, ali i pamćenje zbog disocijativne amnezije, autor scenarija inteligentnom narativnom strukturom gradi misteriju o navodnoj pogibiji Aninog supruga, ali i njenoj potrazi za istinom o samoj sebi“.

Inače, Marko je scenario pisao paralelno sa istoimenim romanom, koji bi Laguna trebalo da objavi početkom 2019. godine.

„Za razliku od klasičnih adaptacija, gde je taj proces jednosmeran, tj. scenario se piše na osnovu već napisanog romana, u slučaju ’Jedinog izlaza’ roman i scenario su nastali i razvijali se zajedno. Koliko je ovakav postupak za mene bio težak i konfuzan toliko mi je doneo dodatni kvalitet na obe strane, jer se prozni i filmski izraz zapravo savršeno međusobno oplemenjuju. Nije samo da je scenario nastao na osnovu romana, već je on i te kako uticao na roman“, kaže autor Marko Popović.

U iščekivanju romana i filma „Jedini izlaz“, preporučujemo Popovićev sjajan triler „Jedan pogrešan korak“, izuzetno napetu i uzbudljivu priču kakvu može da osmisli samo vrhunski poznavalac žanra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

16 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: