Svečano otvaranje Narodnog muzeja sledeće sedmice, posle punih 15 godina

Narodni Muzej, na Trgu republike, posle dugih 15 godina, konačno će biti otvoren za tačno osam dana - na Vidovdan. Tog dana će ispred muzeja, nakon svečanog otvaranja biti priređen multimedijalni program, u kojem će svi zainteresovani posetioci moći da uživaju.

Kultura

Izvor: B92

Sreda, 20.06.2018.

10:35

Svečano otvaranje Narodnog muzeja sledeće sedmice, posle punih 15 godina
Photo screenshot Youtube ARHITECTURE TODAY

Trideset kustosa ovih dana radi na pripremi stalne postavke muzeja, a biće i nekih artefakata kojih nije bilo, pre zatvaranja, pre jedne i po decenije. Ulaz će prvih nekoliko dana biti besplatan za sve posetioce. Nakon toga cena ulaznice iznosiće 300 dinara.

Zanimljivo je da će povodom otvaranja Narodni muzej pripremiti specijalnu akciju za sve posetioce. Pod sloganom "Otvaramo muzej i za tvoje priče" muzej je obavestio u nedavnom saopštenju građane da mogu da donesu neki svoj dragoceni predmet, koji će uz propratnu priču zbog čega je on specifičan, naći svoje mesto u 3D virtuelnoj galeriji muzeja, koja će biti dostupna svima.

Pročitajte još: Narodni muzej: "Otvaramo muzej i za tvoje priče"

Narodni muzej u Beogradu, uveliko radi i na pripremi novog sajta, a zanimljivo je da svi zainteresovani mogu sve novosti u vezi sa ovim događajem da isprate na njihovom zvaničnom na profilu na Instagram.

Multimedijalni program, nakon svečanog otvaranja, biće upriličen u 21 sat.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: