Svečano otvaranje Narodnog muzeja sledeće sedmice, posle punih 15 godina

Narodni Muzej, na Trgu republike, posle dugih 15 godina, konačno će biti otvoren za tačno osam dana - na Vidovdan. Tog dana će ispred muzeja, nakon svečanog otvaranja biti priređen multimedijalni program, u kojem će svi zainteresovani posetioci moći da uživaju.

Izvor: B92
Podeli
Photo screenshot Youtube ARHITECTURE TODAY
Photo screenshot Youtube ARHITECTURE TODAY

Trideset kustosa ovih dana radi na pripremi stalne postavke muzeja, a biće i nekih artefakata kojih nije bilo, pre zatvaranja, pre jedne i po decenije. Ulaz će prvih nekoliko dana biti besplatan za sve posetioce. Nakon toga cena ulaznice iznosiće 300 dinara.

Zanimljivo je da će povodom otvaranja Narodni muzej pripremiti specijalnu akciju za sve posetioce. Pod sloganom "Otvaramo muzej i za tvoje priče" muzej je obavestio u nedavnom saopštenju građane da mogu da donesu neki svoj dragoceni predmet, koji će uz propratnu priču zbog čega je on specifičan, naći svoje mesto u 3D virtuelnoj galeriji muzeja, koja će biti dostupna svima.

Pročitajte još: Narodni muzej: "Otvaramo muzej i za tvoje priče"

Narodni muzej u Beogradu, uveliko radi i na pripremi novog sajta, a zanimljivo je da svi zainteresovani mogu sve novosti u vezi sa ovim događajem da isprate na njihovom zvaničnom na profilu na Instagram.

Multimedijalni program, nakon svečanog otvaranja, biće upriličen u 21 sat.

Aktuelno

Marina Abramović: Vratila sam se kući

Jedna od najznačajnijih vizuelnih umetnica današnjice priznaje da je doživela emotivnu katarzu za vreme obilaska mesta iz svoje mladosti i detinjstva u rodnom beogradu, gde je boravila kako bi pripremila retrospektivnu izložbu u Muzeju savremene umetnosti.

Aktuelno petak 29.06. 14:05 Komentara: 15

Blago Narodnog muzeja od danas ponovo pred publikom

"Kićenje neveste" Paje Jovanovića, deo vilice homenina stara 400.000 godina, mozaici iz manastira Svetih Arhangela kod Prizrena...samo su deo umetničkih dela iz riznice Narodnog muzeja, koji će, posle 15 godina, koliko je muzej bio zatvoren za posetioce, ponovo biti dostupni publici.

Aktuelno četvrtak 28.06. 08:37 Komentara: 20
strana 1 od 35 idi na stranu