"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Kultura

Izvor: N1 / Anadolija

Ponedeljak, 18.06.2018.

21:30

GettyImages

Reprezentacija Srbije je golom Aleksandra Kolarova juče protiv Kostarike otvorila Mundijal pobedom, prvi put nakon Francuske 1998. godine, kada je Iranu presudio Siniša Mihajlović.

Odmah nakon utakmice na Samara Areni, a sat vremena pre početka duela Brazila i Švajcarske, voditelj programa u fan-zoni najavio je specijalno iznenađenje. Na bini se pojavio Goran Bregović i izazvao delirijum među navijačima, prenosi N1.

"Fenomenalno je biti ovde, jer svi razmišljaju isključivo o fudbalu. Volim da držim koncerte u takvoj atmosferi. Kako da ne budem srećan, naši igraju i pobeđuju. U subotu Hrvatska, u nedelju Srbija. Postoje svi uslovi da se radujemo i da slavimo", rekao je Bregović.

Slaveći minimalac protiv Kostarike, Srbi su skakali uz Kalašnjikov i ostale hitove jednog od tvoraca Bijelog Dugmeta.

"Nisu tu samo srpski navijači, video sam Dance, Australijance, Južnoamerikance... Muzika i fudbal govore istim jezikom. Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju", rekao je Bregović.

Žreb je razdvojio Kolarova i Kejlora Navasa u polufinalu Lige šampiona, ali je srpski reprezentativac dočekao šansu i na maestralan način matirao trostrukog uzastopnog prvaka Evrope:

"Nažalost, celi dan sam putovao i nisam stigao na utakmicu. Nema veze, zabava je tek počela. Čuo sam da je gol bio izvanredan. Svaka čast", rekao je Bregović.

Bregović navija za dve reprezentacije na Svetskom prvenstvu, Srbiju i Hrvatsku. Nedostaje još jedna, njegova matična.

"Šteta što nema Bosne. Mislim da kvalitetom zaslužuje da bude u Rusiji. Ubeđen sam da ćemo u Katar ići svi zajedno", rekao je on.

Legendarni muzičar ne vidi neke posebne favorite za pobedničko postolje u Rusiji.

"Brazil i pored kiksa protiv Švajcarske ostaje kandidat broj 1 za osvajanje titule. Ali, mene drugi ne zanimaju, došao sam ovde da navijam za naše. Napred Srbija i Hrvatska", kazao je Bregović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

17 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Podeli: