Održan novi "Aplauz fest": "Dokaz - Novom naselju potreban kulturni centar"

Treći pozorišni festival na Novom naselju "Aplauz fest", u organizaciji Novog kulturnog naselja, okupio je proteklog vikenda više hiljada ljudi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Novo kulturno naselje
Foto: Novo kulturno naselje

Pročitajte još:

Iz organizacije Novo kulturno naselje navode da je festival "još jednom dokazao da u najvećem delu Novog Sada postoji ogromna želja i interesovanje za kulturnim sadržajima, kao i da su građani Novog naselja itekako spremni za otvaranje institucije kulture".

Podsećamo, ekipa Novog kulturnog naselja već godinama se bori za otvaranje kulturnog centra u svom kraju.

Ovogodišnji "Aplauz fest" održan je na četiri scene - večernji program prve dve noći festivala održan je u Plavoj sali Škole "Milan Petrović“ koja je bila ispunjena i preko svog kapaciteta.

Osim toga, na istoj lokaciji igrane su i predstave "Šest lica traži pisca", "Drž’ – ne daj", kao i performans "Da i Re".

Poslednjeg dana festivala publika je imala priliku da ipak uživa u predstavama na otvorenom, tako da su predstave „Moćni rendžeri ne plaču” i „Kisik” okupile više stotina posetilaca na, za ovu priliku postavljeno, nesvakidašnje pozorišno gledalište na livadi, tj. sceni nazvanoj „Na putu do Kulturnog centra”.

Pored predstava, građani su mogli da vide i različite performanse, tribine i radionice, kao i instalaciju "Dijalozi u pokretu“ koje su započele umetnice iz Rima Vera Grosi i Frančeska Maljoni, a koju je nastavila umetnica Izabela Mašić i tim novosadskih mladih umetnika, u sklopu projekta „Magic Carpets“, Kreativne Evrope.

"Ovogodišnji koncept 'Priče ljudi iz naselja' ispričao je priču o izgradnji zajednice i zajedništva, i ponovo se dogodilo 'ono vrlo važno: potvrda da nam je stalo, da razumemo važnost, solidarnost i međusobno poštovanje", navode iz Novog kulturnog naselja.

Takođe, NKN se u saopštenju zahvaljuje na podršci Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za kulturu, Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, Školi „Milan Petrović”, Novosadskom sajmu, Akademiji umetnosti u Novom Sadu i drugim prijateljima festivala.

strana 1 od 35 idi na stranu