Održan novi "Aplauz fest": "Dokaz - Novom naselju potreban kulturni centar"

Treći pozorišni festival na Novom naselju "Aplauz fest", u organizaciji Novog kulturnog naselja, okupio je proteklog vikenda više hiljada ljudi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Novo kulturno naselje
Foto: Novo kulturno naselje

Pročitajte još:

Iz organizacije Novo kulturno naselje navode da je festival "još jednom dokazao da u najvećem delu Novog Sada postoji ogromna želja i interesovanje za kulturnim sadržajima, kao i da su građani Novog naselja itekako spremni za otvaranje institucije kulture".

Podsećamo, ekipa Novog kulturnog naselja već godinama se bori za otvaranje kulturnog centra u svom kraju.

Ovogodišnji "Aplauz fest" održan je na četiri scene - večernji program prve dve noći festivala održan je u Plavoj sali Škole "Milan Petrović“ koja je bila ispunjena i preko svog kapaciteta.

Osim toga, na istoj lokaciji igrane su i predstave "Šest lica traži pisca", "Drž’ – ne daj", kao i performans "Da i Re".

Poslednjeg dana festivala publika je imala priliku da ipak uživa u predstavama na otvorenom, tako da su predstave „Moćni rendžeri ne plaču” i „Kisik” okupile više stotina posetilaca na, za ovu priliku postavljeno, nesvakidašnje pozorišno gledalište na livadi, tj. sceni nazvanoj „Na putu do Kulturnog centra”.

Pored predstava, građani su mogli da vide i različite performanse, tribine i radionice, kao i instalaciju "Dijalozi u pokretu“ koje su započele umetnice iz Rima Vera Grosi i Frančeska Maljoni, a koju je nastavila umetnica Izabela Mašić i tim novosadskih mladih umetnika, u sklopu projekta „Magic Carpets“, Kreativne Evrope.

"Ovogodišnji koncept 'Priče ljudi iz naselja' ispričao je priču o izgradnji zajednice i zajedništva, i ponovo se dogodilo 'ono vrlo važno: potvrda da nam je stalo, da razumemo važnost, solidarnost i međusobno poštovanje", navode iz Novog kulturnog naselja.

Takođe, NKN se u saopštenju zahvaljuje na podršci Gradu Novom Sadu i Gradskoj upravi za kulturu, Predškolskoj ustanovi „Radosno detinjstvo“, Školi „Milan Petrović”, Novosadskom sajmu, Akademiji umetnosti u Novom Sadu i drugim prijateljima festivala.

Aktuelno

Marina Abramović: Vratila sam se kući

Jedna od najznačajnijih vizuelnih umetnica današnjice priznaje da je doživela emotivnu katarzu za vreme obilaska mesta iz svoje mladosti i detinjstva u rodnom beogradu, gde je boravila kako bi pripremila retrospektivnu izložbu u Muzeju savremene umetnosti.

Aktuelno petak 29.06. 14:05 Komentara: 15

Blago Narodnog muzeja od danas ponovo pred publikom

"Kićenje neveste" Paje Jovanovića, deo vilice homenina stara 400.000 godina, mozaici iz manastira Svetih Arhangela kod Prizrena...samo su deo umetničkih dela iz riznice Narodnog muzeja, koji će, posle 15 godina, koliko je muzej bio zatvoren za posetioce, ponovo biti dostupni publici.

Aktuelno četvrtak 28.06. 08:37 Komentara: 20
strana 1 od 35 idi na stranu