Koncert "Nova srpska muzika za violončelo" za kraj BINA

Koncertom "Nova srpska muzika za violončelo", našeg cenjenog violončeliste Nemanje Stankovića, u Studiju 6 Radio Beograda biće zatvoren Beogradska internacionalna nedelja arhitekture (BINA) , najavili su danas organizatori.

Kultura

Izvor: Tanjug

Ponedeljak, 28.05.2018.

10:54

Koncert
Foto: Youtube Screenshot/ Andjelko Duplancic

Ovaj prvorazredni kulturni događaj održava se u partnerstvu sa Emisijom Studio 6, i biće uživo prenošen na talasima Radio Beograda 3, kao i na trećem programu RTS-a, od 20 sati.

Pred sam početak koncerta publici će se obratiti urednica Drugog programa Snežana Ristić, koja će ukratko ispričati istorijat Radio Begrada i samog Studija 6 iz vizure arhitektonske istorije objekta.

Projekat "Nova srpska muzika za violončelo" prvenstveno je nastao iz ideje da srpska stvaralačka scena ostavi trag našeg vremena na jedan specifičan način, preko specifičnog tona violončela, instrumenta sposobnog za ispoljavanje najrazličitijih ljudskih emocija, zahvaljujući brojnim izražajnim sredstvima koje poseduje.

Na programu su premijere dela Anje Đorđević, Dragane S. Jovanović, Ognjena Bogdanovića, Nataše Bogojević, Milice Ilić, Dejana Ćirića, kao i delo Argentinski tango koji je Aleksandar Vujić posvetio Nemanji Stankoviću.

Na sceni u Studiju 6 Radio Beograda naći će se i prijatelji Nemanje Stankovića: Maja Mihić, Tijana Milošević i Nikola Peković, Nikola Ćirić, Marko Pantelić i Goran Marinković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: