Triler "U tihoj vodi" Pole Hokins

Debitantski roman britanske književnice Pole Hokins "Devojka iz voza" postao je globalni hit i prodat je u 20 miliona primeraka i preveden je na 40 jezika, što nije moglo da promakne Holivudu pa je roman ekranizovan i doživeo je uspeh na velikom platnu.

Kultura

Izvor: Tanjug

Petak, 25.05.2018.

18:39

Triler
Foto: Youtube Screenshot/ Loose Women

Sada je "Vulkan" objavio njen drugi roman koji je takođe triler, "U tihoj vodi", u formi mozaika, jer uzbudljiva priča ima nekoliko naratora.

Radnja počinje avusta 2015. i Džulija Džul Abot odlazi iz Londona u zabačeni gradić svoje mladosti, Bekford, koji joj je ostao u ružnoj uspomeni.

Razlog povratka je smrt sestre Nel, poznate spisateljice i fotografa, čije je telo pronađeno u reci koja teče posred mesta i koju vekovima prate priče kao o ukletoj grobnici mnogobrojnih žena.

Džuls želi da se postara o ćerci svoje sestre koja ima 15 godina i prava je tinejdžerka, a ne krije da ima otpor prema tetki. Kao i mnoge žene pre nje, Nel je bila obuzeta tamnim i zloslutnim dubinama reke pa je želeći da reši tu mračnu zagonetku počela da piše knjigu o ženama nastradalim pod neobičnim okolnostima.

Kao i ona, istog leta je na sličan način život izgubila i Kejt Vitaker. Istragu vodi inspektor Šon Tausend koji je i sam doživeo porodičnu tragediju, jer mu je majka takođe na čudan način okončala život.

Kroz kratke efektne ispovesti različitih likova čitalac se suočava sa vrlo složenim odnosim između meštana, opterećenih nesporazumima između njihovih roditelja.

Rane iz detinjstva nosi i Džuls sećajući se prvog ljubavnog iskustva koji joj je praktično iznudio mladić njene sestre.

Ona je duboko uverena da Nel nije izvršila samoubistvo i sumnja da je reč o zločinu, što se pojačava kada među sestrinim stvarima nađe ovaj zapis: "Bekford nije mesto za samoubistvo, to je mesto na kome ljudi nađu načina da se reše problematičnih žena".

Kakva je tajna povukla Nel u vodu, pitanje je na koje Džul traži i nalazi odgovor.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

23 h

Podeli: