Izložba slika Milutina Obradovića u galeriji ULUS

Izložba slika pod nazivom „Običan malecki san“ crnogorskog slikara Milutina Obradovića biće otvorena 23. maja u 20h u beogradskoj galeriji ULUS, u Knez Mihailovoj. Izložbu će otvoriti glumac Zoran Cvijanović.

Izvor: B92
Podeli
foto: promo
foto: promo

Nakon izložbe u Beogradu, radovi će biti predstavljeni u avgustu na “Kotor art festivalu”u Kotoru, a u septembru u galeriji “Novak” u Ljubljani, u organizaciji konzulata Crne Gore u Sloveniji.

Na platnima Milutina Obradovića naglašen je portret konja sa mnoštvom simbola jakog i bogatog kolorita.

foto: promo
foto: promo

Istoričari umetnosti kao i likovni kritičari izložbu Milutina Obradovića svrstali su u najinovativnije i najcelovitije izložbe mladog autora u Crnoj Gori i okruženju.

Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Smajila Karaila. Živi i stvara u Bijelom Polju i Podgorici.

Aktuelno

Triler "U tihoj vodi" Pole Hokins

Debitantski roman britanske književnice Pole Hokins "Devojka iz voza" postao je globalni hit i prodat je u 20 miliona primeraka i preveden je na 40 jezika, što nije moglo da promakne Holivudu pa je roman ekranizovan i doživeo je uspeh na velikom platnu.

Aktuelno petak 25.05. 21:50 Komentara: 1

Viva Vox i Bad Copy kompletirali listu za Arsenal fest

"Arsenal Fest 08", koji će biti održan 21, 22. i 23. juna u Kragujevcu, kompletirao je danas spisak izvođača i utvrdio satnicu na sve tri bine, pridruživši "Viva Vox" i "Bad Copy" imenima kakva su "Editors", "Texas", "The Kills", "Morcheeba", "Disciplin A Kitschme", Marki Ramon, "Letu štuke", "Let 3"...

Aktuelno utorak 22.05. 17:26 Komentara: 0
strana 1 od 126 idi na stranu