Izložba slika Milutina Obradovića u galeriji ULUS

Izložba slika pod nazivom „Običan malecki san“ crnogorskog slikara Milutina Obradovića biće otvorena 23. maja u 20h u beogradskoj galeriji ULUS, u Knez Mihailovoj. Izložbu će otvoriti glumac Zoran Cvijanović.

Izvor: B92
Podeli
foto: promo
foto: promo

Nakon izložbe u Beogradu, radovi će biti predstavljeni u avgustu na “Kotor art festivalu”u Kotoru, a u septembru u galeriji “Novak” u Ljubljani, u organizaciji konzulata Crne Gore u Sloveniji.

Na platnima Milutina Obradovića naglašen je portret konja sa mnoštvom simbola jakog i bogatog kolorita.

foto: promo
foto: promo

Istoričari umetnosti kao i likovni kritičari izložbu Milutina Obradovića svrstali su u najinovativnije i najcelovitije izložbe mladog autora u Crnoj Gori i okruženju.

Milutin Obradović je rođen 1979. godine u Bijelom Polju u Crnoj Gori. Diplomirao na Fakultetu likovnih umetnosti na Cetinju, u klasi profesora Smajila Karaila. Živi i stvara u Bijelom Polju i Podgorici.

Aktuelno

MIFA 2018: Zlatom nagrađen fotograf iz Srbije

Na foto-konkursu za profesionalce i talente The Moscow International Foto Awards, koji je završen ovog maja, učestvovali su u fotografi iz 90 zemalja sveta. Internacionalni žiri objavio je imena pobednika, a među njima je i fotograf iz Beograda Tijana Janković Jevrić, koja je učestvovala u kategoriji profesionalne, komercijalne fotografije.

Aktuelno četvrtak 31.05. 12:12 Komentara: 5
strana 1 od 35 idi na stranu