"Želim da me pamte po životu koji sam živeo, ne po novcu koji sam stekao"

Poznati švedski di-džej Tim Bergling, poznatiji kao Avići, preminuo je juče u Muskatu, prestonici Omana. U saopštenju koje je izdao njegov portparol, u kom se moli za privatnost, ne navodi se uzrok smrti.

Kultura

Izvor: B92

Subota, 21.04.2018.

10:01

Foto: Tanjug/Amy Sušman/Invision/AP

Di-džej koji se proslavio hitovima "Wake me up“, "Levels“ i "Lonely Together“ imao je problema sa zdravljem. Godine 2014. odstranjeno mu je slepo crevo i žučna kesa.

Pre dve godine saopštio je da više neće nastupati zbog zdravstvenih problema.

"Znam da sam blagosloven što imam mogućnost da putujem i nastupam širom sveta, ali mi malo preostaje za život mene kao stvarne osobe, iza umetnika.“

Dešavalo se da zaradi i 250.000 dolara za jednu noć, kada bi puštao muziku na rasprodatim nastupima. Forbs ga je u jednom trenutku proglasio najplaćenijim di-džejem.

"Kada se osvrnem na svoj život, pomislim: 'Vau! Jesam li to ja uradio?' To je bio najbolji deo mog života, ali je imao cenu – mnogo stresa i anksioznosti“, rekao je di-džej jednom prilikom.
Foto: Tanjug/John Shearer/Invision/AP
Svoju karijeru započeo je 2008. godine kada je pobedio na jednom takmičenju. Bio je dva puta nominovan za Gremija, osvojio je dve MTV i jednu Billboard nagradu. Patio je od akutnog pankreatitisa, što je delimično uzrokovalo prekomerno konzumiranje alkohola, piše Bi-Bi-Si.

Prošle godine saopštio je da se vraća u studio.

Dan pre smrti nominovan je za Billboard nagradu za najbolji elektronski album.

O njegovom životu snimljem je i dokumentarac "Avići: Istinite priče" koji govori o dešavanjima u njegovom životu između 2013. i 2016. godine.

"Kada sam imao 16 godina, otac mi je rekao: 'Možeš da uradiš sa svojim životom šta god želiš, treba samo da radiš naporno kako bi to i postigao'. Tada sam odlučio da, kada umrem, želim da budem upamćen po životu koji sam živeo, ne po novcu koji sam stekao", izjavio je jednom prilikom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

40 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: