Beogradska filharmonija na Beogradskom maratonu

Povodom 31. Beogradskog maratona predstavnici Beogradske filharmonije i Beogradskog maratona postigli su dogovor o saradnji, odnosno o nastupu Beogradske filharmonije na jednog muzičkoj stanici na stazi 31. Beogradskog maratona.

Podeli

Povodom angažovanja Beogradske filharmonije na ovom najvećem i najznačajnijem tradicionalnom sportskom događaju u Srbiji gospodin Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije je izjavio:

“Postoji više simbolike u udruživanju Beogradskog maratona i Beogradske filharmonije od činjenice da su to dva brenda koja već decenijama dostojanstveno i na najbolјi način predstavlјaju našu prestonicu širom sveta. I naši životi su poput maratona koji trčimo svakog dana dok se smenjuju meseci i različita godišnja doba. Samo živeći sa fokusom klasičnih muzičara i izdržlјivošću maratonaca možemo stići do cilјa i biti zadovolјni. Tako su početak saradnje naših institucija kao i Vivaldijeva “Godišnja doba” - kojima ćemo bodriti takmičare i zajedno sa publikom poslati pravu sliku Beograda u svet - logičan izbor koji se nametnuo sam po sebi.

„Nastup Beogradske filharmonije na 31. Beogradskom maratonu će biti neverovatan poduhvat i specifičnost o kojoj će se pričati i koja će se dugo pamtiti među učesnicima koje očekujemo iz preko 70 zemalja sveta. Ovo je najava apsolutno svetskog spektakla“ – izjavio je Dejan Nikolić direktor Beogradskog maratona.

„Beogradski maraton priprema prezentacioni video materijal sa 31. Beogradskog maratona i ubeđeni smo da će kadrovi Beogradske filharmonije pod nebom Beograda i pod svodovima pilona mosta na Adi, uz prelepe vizure Beograda, biti magnet za dolazak budućih učesnika Beogradskog maratona, ali i za sve one koji budu prepoznali lepote Beograda i svu živost i razdraganost života u njemu“ – naveo je Nikolić.

„Neizmernu zahvalnost dugujemo gospodinu Tasovcu i članovima Beogradske filharmonije na ovoj odluci da se obogati program 31.Beogradskog maratona koji na takav način postaje i vrhunski urbani spektakl“ zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić.

Aktuelno

"Teret" je o ćutnji i tišini koja traje 20 godina

Dugometražni igrani film “Teret” jedini je film sa prostora bivše Jugoslavije na ovogodišnjem Filmskom festivalu u Kanu, a njegov autor Ognjen Glavonić ističe da je to film o generaciji naših očeva, ne samo o onome šta su oni ostavili nama, nego i onome šta su oni nasledili od svojih roditelja, film o Jugoslaviji, njenom raspadu i lekcijama koje možemo da naučimo iz toga.

Aktuelno utorak 24.04. 09:20 Komentara: 7

Novi muzički razgovor sa Felcom

Šef-dirigent Gabrijel Felc održaće nove muzičke razgovore u Sali Beogradske filharmonije, u sredu 25. aprila od 14 časova. Ovog puta, Felc će kroz zajedničko sviranje i razgovor predstaviti dvoje violista Tamaru Marinković Tomić i Zorana Miletića.

Aktuelno ponedeljak 23.04. 14:21 Komentara: 0

Počeo festival "Na pola puta"

U Užicu je počeo regionalni književni festival “Na pola puta“ tokom koga će se gimnazijalci iz Užica, Rijeke, Sarajeva, Beograda i Zagreba susresti sa najznačajnijim piscima i delima domaće savremene književnosti, filma i novinarstava.

Aktuelno ponedeljak 23.04. 10:55 Komentara: 0
strana 1 od 117 idi na stranu