Beogradska filharmonija na Beogradskom maratonu

Povodom 31. Beogradskog maratona predstavnici Beogradske filharmonije i Beogradskog maratona postigli su dogovor o saradnji, odnosno o nastupu Beogradske filharmonije na jednog muzičkoj stanici na stazi 31. Beogradskog maratona.

Kultura

Izvor: B92

Utorak, 17.04.2018.

10:10

Beogradska filharmonija na Beogradskom maratonu

Povodom angažovanja Beogradske filharmonije na ovom najvećem i najznačajnijem tradicionalnom sportskom događaju u Srbiji gospodin Ivan Tasovac, direktor Beogradske filharmonije je izjavio:

“Postoji više simbolike u udruživanju Beogradskog maratona i Beogradske filharmonije od činjenice da su to dva brenda koja već decenijama dostojanstveno i na najbolјi način predstavlјaju našu prestonicu širom sveta. I naši životi su poput maratona koji trčimo svakog dana dok se smenjuju meseci i različita godišnja doba. Samo živeći sa fokusom klasičnih muzičara i izdržlјivošću maratonaca možemo stići do cilјa i biti zadovolјni. Tako su početak saradnje naših institucija kao i Vivaldijeva “Godišnja doba” - kojima ćemo bodriti takmičare i zajedno sa publikom poslati pravu sliku Beograda u svet - logičan izbor koji se nametnuo sam po sebi.

„Nastup Beogradske filharmonije na 31. Beogradskom maratonu će biti neverovatan poduhvat i specifičnost o kojoj će se pričati i koja će se dugo pamtiti među učesnicima koje očekujemo iz preko 70 zemalja sveta. Ovo je najava apsolutno svetskog spektakla“ – izjavio je Dejan Nikolić direktor Beogradskog maratona.
„Beogradski maraton priprema prezentacioni video materijal sa 31. Beogradskog maratona i ubeđeni smo da će kadrovi Beogradske filharmonije pod nebom Beograda i pod svodovima pilona mosta na Adi, uz prelepe vizure Beograda, biti magnet za dolazak budućih učesnika Beogradskog maratona, ali i za sve one koji budu prepoznali lepote Beograda i svu živost i razdraganost života u njemu“ – naveo je Nikolić.

„Neizmernu zahvalnost dugujemo gospodinu Tasovcu i članovima Beogradske filharmonije na ovoj odluci da se obogati program 31.Beogradskog maratona koji na takav način postaje i vrhunski urbani spektakl“ zaključio je svoju izjavu Dejan Nikolić.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: