Skupština ULUS-a bez raprave o Dragici Nikolić

Na Skupština ULUS-a koja je održana 14. aprila bez prisustva novinara u paviljonu Cvijete Zuzorić nije bilo reči o eventualnoj kandidaturi Dragice Nikolić za počasnog člana udruženja, zaključuje se iz saopštenja UO ULUS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Filip Krainčanić
Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

U saopštenju se navodi da je "Skupštini prisustvovalo 149 članova udruženja od kojih je 139 izmirilo svoje obaveze prema ULUS-u i time stekli pravo da aktivno učestvuju na Skupštini, odnosno da koriste prava predviđena Statutom ULUS-a"

Iz ULUS-a obaveštavaju javnost da je "predloženi dnevni red za Skupštinu je usvojen velikom većinom glasova"

Dalje se navodi da je "predlog za dopunu dnevnog reda u kojem je vajar Miodrag Rogan zatražio izglasavanje nepoverenja aktuelnom Upravnom odboru odbijen.

Od 139 pristnih na Skupštini u tom momentu za predlog Rogana glasalo je svega 26 članova ULUS-a.

Zahtev za osnivanje Kluba samostalnih umetnika je prihvaćen, kako se navodi u saopštenju ULUS-a ali se o njemu nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Isto se dogodilo i sa predlogom da se da se izložba "Vajari Srbije" uvrsti u redovan godišnji program ULUS-a, o kojem se nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Na kraju saopštenja iz ULUS-a se kaže da je "nakon izbora radnih tela, usvajanja Poslovnika o radu Skupštine obavljena je i verifikacija 100 novih članova ULUS-a"

Mediji spekulišu da je sednici Skupštine podneo ostavku Dušan Rusalić koji je prvi pokrenuo inicijativu za prijem Dragice Nikolić u počasno članstvo udruženja.

Navodno je i prihvaćena ostavka Rusalića, te izglasano ograđivanje ULUS-a od njegove kandidature za člana Nacionalnog saveta za kulturu koju je, kao predsednik Koordinacionog odbora umetničkih udruženja, dostavio Ministarstvu kulture.

Haotično stanje u ULUS-u nastalo je zbog predloga predsednika udruženja da Dragica Nikolić supruga Tomislava Nikolić postane počasni član udruženja.

Nakon toga slikarka Nina Radoičić je skinula svoju sliku sa tradicionalne prolećne izložbe ULUS-a, a umetnik Arion Aslani je izveo performans Shit Maping.

Aktuelno

Šta sve možeš na Egzitu kad si 35+...

Egzit i ja imamo neke neraščišćene račune od ranije. Sa ili bez obzira na to, poslednjih godina imam utisak, što ličan, što pod utiskom mišljenja ljudi do kojih mi je stalo, da me od njega odbija nedostatak onoga što me je nekada za njega vezivalo.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 21:26 Komentara: 44

Bisera i Vasil oduševili na Arlemm-u

Drugo veče Arlemma obeležili su umetnici Bisera Veletanlić i Vasil Hadžimanov bend. Koncert je održan u neposrednoj blizini crkve Sv. Ahilije, građevini iz trinaestog veka, u amfiteatru, prostoru u kome se prirodno širi i proizvodi eho i sceni daje posebnu akustiku.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 11:10 Komentara: 4

Geri Lukas na drugoj večeri "Boljšoj" festivala

Druge večeri muzičkog festivala "Boljšoj", koji se šestu godinu zaredom održava uz podršku "Gasprom njefta" publika je imala priliku da uživa u nastupu čuvenog američkog gitariste Gerija Lukasa, koji je dao muzičku pratnju nemoj ruskoj komediji "Šahovska groznica" reditelja Vsevolda Pudovkina.

Aktuelno ponedeljak 16.07. 08:56 Komentara: 0

Dodeljena Nagrada "Miladin Životić"

Sećajući se filozofa Miladina Životića, Institut za filozofiju i društvenu teoriju Univerziteta u Beogradu od ove godine dodeljuje nagradu za kritički angažman vodećim teoretičarkama i teoretičarima čije delanje proizvodi značajne odjeke u društvenoj praksi.

Aktuelno nedelja 15.07. 15:31 Komentara: 0
strana 1 od 140 idi na stranu