Skupština ULUS-a bez raprave o Dragici Nikolić

Na Skupština ULUS-a koja je održana 14. aprila bez prisustva novinara u paviljonu Cvijete Zuzorić nije bilo reči o eventualnoj kandidaturi Dragice Nikolić za počasnog člana udruženja, zaključuje se iz saopštenja UO ULUS.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Tanjug / Filip Krainčanić
Foto: Tanjug / Filip Krainčanić

U saopštenju se navodi da je "Skupštini prisustvovalo 149 članova udruženja od kojih je 139 izmirilo svoje obaveze prema ULUS-u i time stekli pravo da aktivno učestvuju na Skupštini, odnosno da koriste prava predviđena Statutom ULUS-a"

Iz ULUS-a obaveštavaju javnost da je "predloženi dnevni red za Skupštinu je usvojen velikom većinom glasova"

Dalje se navodi da je "predlog za dopunu dnevnog reda u kojem je vajar Miodrag Rogan zatražio izglasavanje nepoverenja aktuelnom Upravnom odboru odbijen.

Od 139 pristnih na Skupštini u tom momentu za predlog Rogana glasalo je svega 26 članova ULUS-a.

Zahtev za osnivanje Kluba samostalnih umetnika je prihvaćen, kako se navodi u saopštenju ULUS-a ali se o njemu nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Isto se dogodilo i sa predlogom da se da se izložba "Vajari Srbije" uvrsti u redovan godišnji program ULUS-a, o kojem se nije glasalo zbog nedostatka kvoruma.

Na kraju saopštenja iz ULUS-a se kaže da je "nakon izbora radnih tela, usvajanja Poslovnika o radu Skupštine obavljena je i verifikacija 100 novih članova ULUS-a"

Mediji spekulišu da je sednici Skupštine podneo ostavku Dušan Rusalić koji je prvi pokrenuo inicijativu za prijem Dragice Nikolić u počasno članstvo udruženja.

Navodno je i prihvaćena ostavka Rusalića, te izglasano ograđivanje ULUS-a od njegove kandidature za člana Nacionalnog saveta za kulturu koju je, kao predsednik Koordinacionog odbora umetničkih udruženja, dostavio Ministarstvu kulture.

Haotično stanje u ULUS-u nastalo je zbog predloga predsednika udruženja da Dragica Nikolić supruga Tomislava Nikolić postane počasni član udruženja.

Nakon toga slikarka Nina Radoičić je skinula svoju sliku sa tradicionalne prolećne izložbe ULUS-a, a umetnik Arion Aslani je izveo performans Shit Maping.

Aktuelno

Bjelogrlić: Nagrada Beograda kruna svih priznanja seriji

Ovogodišnja nagrada za film i radio-televizijsko stvaralaštvo uručena je autoru serije "Senke nad Balkanom" Draganu Bjelogrliću, a on je poručio da ta serija predstavlja lični omaž Beogradu kao metropoli Balkana, gradu neuništivog duha i večitoj raskrsnici najrazličitijih političkih i kulturnih uticaja.

Aktuelno sreda 18.04. 17:45 Komentara: 1

Beogradska filharmonija svečano otvara NOMUS

Beogradska filharmonija svečano otvara 43. NOMUS u četvrtak 19. aprila nastupom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Zajedno sa pijanističkom zvezdom Aleksandrom Gavriljukom i dirigentom Danijelom Rajskinom, orkestar izvodi hitove klasične muzike - Klavirski koncert br. 3 Rahmanjinova, “Vatromet” i “Žar pticu” Stravinskog.

Aktuelno sreda 18.04. 12:02 Komentara: 0

Galijin novi spot je "U raju iznad oblaka"

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl "U raju iznad oblaka", koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda! Singl i spot "U raju iznad oblaka" najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Aktuelno utorak 17.04. 16:00 Komentara: 1
strana 1 od 116 idi na stranu