"Njujork Tajmsu" i "Njujorkeru" Pulicer za izveštavanje o Vajnstinu

Pulicerove nagrade, najprestižnije u oblasti američkog novinarstva, dodeljene su na Univerzitetu Kolumbija, a među laureatima su listovi "Njujork tajms", "Vašington post", "Njujorker, "Pres demokrat", kao i britanska agencija Rojters.

Kultura

Izvor: B92

Ponedeljak, 16.04.2018.

21:42

Proglašenje nagrada // Foto: Tanjug / AP Photo/Bebeto Matthews

"Njujork tajms" i "Vašington post" dobitnici su Pulicerove nagrade za nacionalno izveštavanje, a tu nagradu im je donelo rasvetljavanje tekuće istrage o mogućim kontaktima između predizbornog tima predsednika Donalda Trampa i ruskih zvaničnika, prenosi AP.

"Njujork tajms" i "Njujorker" osvojili su nagradu za javnu službu, a za izveštavanje o Harviju Vajnstinu i seksualnom uznemiravanju.

List "Pres demokrata" iz Santa Rose, u Kaliforniji, dobitnik je nagrade za hitnu vest, koju mu je donelo izveštavanje o požarima koji su prošle jeseni zahvatili Kaliforniju.

Agenciji Rojters dodeljene su dve Pulicerove nagrade - za međunarodno izveštavanje i za fotografiju.

Pulicerove nagrade dodeljuju se danas kao priznanje za najbolje novinarstvo 2017. godine u novinskim listovima, časopisima i na vebsajtovima, a u 14 kategorija za izveštavanje, fotografiju, kritike i komentare.

U oblasti umetnosti, nagrade se dodeljuju u sedam kategorija uključujući roman, dramu i muziku.

Inače, prve nagrade za novinarstvo dodeljene su 1917. godine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: