Preminuo italijanski reditelj Vitorio Tavijani

Italijanski reditelj Vitorio Tavijani preminuo je u 89. godini nakon duge bolesti, objavio je BBC pozivajući se na njegovu ćerku koja je rekla i da će on biti kremiran na privatnoj ceremoniji.

Izvor: hina
Podeli
Foto: Getty
Foto: Getty

Vitorio i njegov brat Paolo Taviani postali su cenjena filmska imena 60-tih godina prošlog veka u Italiji, a poslednji film objavili su prošle godine.

Na međunarodnoj sceni njihov film "Padre Padrone" dobio je Zlatnu palmu u Kanu 1977. godine, a dokumentarna drama "Cezar mora da umre" osvojila je Zlatnog medveda na filmskom festivalu u Berlinu 2012.

Braća Tavijani snimila su zajedno više od 20 filmova.

Sarađivali su više od pola veka, a njihovo partnerstvo je bilo toliko blisko da ih je glumac Marčelo Mastrojani zvao "Paolovittorio".

Aktuelno

Bjelogrlić: Nagrada Beograda kruna svih priznanja seriji

Ovogodišnja nagrada za film i radio-televizijsko stvaralaštvo uručena je autoru serije "Senke nad Balkanom" Draganu Bjelogrliću, a on je poručio da ta serija predstavlja lični omaž Beogradu kao metropoli Balkana, gradu neuništivog duha i večitoj raskrsnici najrazličitijih političkih i kulturnih uticaja.

Aktuelno sreda 18.04. 17:45 Komentara: 1

Beogradska filharmonija svečano otvara NOMUS

Beogradska filharmonija svečano otvara 43. NOMUS u četvrtak 19. aprila nastupom u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu. Zajedno sa pijanističkom zvezdom Aleksandrom Gavriljukom i dirigentom Danijelom Rajskinom, orkestar izvodi hitove klasične muzike - Klavirski koncert br. 3 Rahmanjinova, “Vatromet” i “Žar pticu” Stravinskog.

Aktuelno sreda 18.04. 12:02 Komentara: 0

Galijin novi spot je "U raju iznad oblaka"

Legendarna rok grupa Galija objavila je novi singl "U raju iznad oblaka", koji prati nesvakidašnji, vizuelno impresivni spot snimljen u jedinstvenoj prirodi dalekog Islanda! Singl i spot "U raju iznad oblaka" najavljuju istoimeni album koji će ovog proleća na CD-u izaći za PGP RTS i promotersku kuću Long Play.

Aktuelno utorak 17.04. 16:00 Komentara: 1
strana 1 od 116 idi na stranu