Portret Milene Dravić, a u nadmetanju za nagrade Vranjanci

U okviru pratećeg programa Pozorišnog festivala Dani komedije večeras je u Narodnoj biblioteci "Radislav Nikčević" veče posvećeno proslavljenoj srpskoj glumici Mileni Dravić.

Kultura

Izvor: B92

Četvrtak, 22.03.2018.

10:32

Portret Milene Dravić, a u nadmetanju za nagrade Vranjanci
Foto: Youtube Screenshot

Portret glumice, dobitnice "Dobričinog prestena" i "Zlatnog ćurana" za životno delo, najvišeg priznanja "Dana komedije" je u 18 sati.

U okviru razgovora o srpskoj glumici, najavljena je projekcija dokumentarnog filma "Mali film o velikoj Mileni", autora i reditelja Miloša Radovića, a biće upriličena i promocija monografije i velikoj glumici o kojoj će govoriti autorka knjige Tatjana Nežić i pozorišni kritičar Aleksandar Milosavljević.

Sinoć je u ovoj biblioteci predstavljen portret glumca Predraga Ejdusa, ovogodišnjeg dobitnika "Zlatnog ćuprana", koji je 20. marta i otvorio Dane komedije.

U Kulturnom centru, od 20 sati, u zvaničnoj konkurenciji za nagrade, nastupa Pozorište "Bora Stanković" Vranje, sa predstavom "Amateri" Borivoja Radakovića, a u režiji i adaptaciji Andree Ade Lazić. Selektor ovogodišnjih Dana komedije Ana Tasić je za ovu predstavu napisala da je "jedna od dve čiste komedije na ovodišnjem repertoaru" festivala.

"Radnja prati dvojicu prijatelja, Šareta i Grgu, koji snimaju porno film u stanu Grgine tetke, sa idejom da zarade mnogo novaca. Glumci igraju na lokalnom dijalektu, što izaziva dodatna komična značenja", navela je Tasić.

Festival traje do 27. marta.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: