NIS podržao rekonstrukciju zgrade Doma omladine u Pančevu

Kompanija NIS je u okviru programa "Zajednici zajedno“ podržala uređenje i rekonstrukciju dela zgrade Doma omladine u Pančevu. Svečanom predstavljanju realizacije projekta sinoć su prisustvovali Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u NIS-u i Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Dom omladine Pančevo predstavlja kulturni simbol grada, a podizanjem funkcionalnosti i adaptacijom delova zgrade, stvoreni su uslovi za rad mladih muzičara i drugih umetnika, kao i za održavanje raznih manifestacija, što će doprineti razvoju kulturnih vrednosti grada.

Takođe, rekonstrukcijom dela zgrade obezbeđen je i nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom, koje će ravnopravno moći da učestvuju u svim kulturnim događajima u ovoj instituciji.

NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru konkursa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno“ sa ciljem promocije i razvoja tradicionalnih i kulturnih vrednosti Pančeva.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa NIS-om na velikom broju projekata.

"Saradnja NIS-a i Grada Pančeva je odlična. Ja sam zahvalan NIS-u što smo nakon mnogo godina zajedničkog rada na realizaciji programa 'Zajednici zajedno' doneli odluku da se sredstva pre svega ulažu u infrastrukturu jer je to ono što ostaje i što najviše znači svim našim sugrađanima. Hteo bih da zahvalim NIS-u što svoju društvenu odgovornost ne iskazuje samo kroz program 'Zajednici zajedno' nego i kroz mnogo drugih projekata u Pančevu“, rekao je Pavlov.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada, rekao je da je za NIS čast što je imao priliku da učestvuje u modernizaciji zgrade Doma omladine jer je reč o ustanovi koja ima veliki značaj za razvoj kulture Pančeva i mladu populaciju.

"Želeo bih da istaknem da je, pored ovog, NIS u okviru programa 'Zajednici zajedno' u Pančevu podržao na konkursu 2017. godine još četiri projekta iz oblasti kulture, sporta i ekologije. Nama u NIS-u je izuzetno stalo da se lokalna zajednica ovde u Pančevu razvija, da se razvijaju sport, ekologija i ubuduće ćemo nastaviti da podržavamo lokalnu zajednicu“, istakao je Gagić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo, zahvalila je NIS-u na podršci tokom modernizacije zgrade Doma omladine.

"Zahvaljujući programu 'Zajednici zajedno' mi smo uspeli da nastavimo rekonstrukciju Doma omladine i učinimo ga pristupačnijim za osobe sa posebnim potrebama. Za Dom omladine je veoma značajna i rekonstrukcija muzičkog studija koji godinu i po nije radio zbog neuslovnosti. Ono što bih istakla kao poseban značaj ovog projekta je da mladi neće samo provoditi svoje vreme u lepom prostoru, već će u slobodnom vremenu biti kreativniji i produktivniji“, rekla je Marija Jević.

Nakon obraćanja, prisutni su obišli renovirane prostorije Doma omladine i prisustvovali prigodnom kulturno-umetničkom programu.

U skladu sa svojim korporativnim sloganom "Budućnost na delu“, kompanija NIS već devet godina zaredom podržava i ostvaruje partnerstvo sa 11 gradova i opština u Srbiji.

Do sada je podržano više od 900 projekata koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova, a u koje je uloženo više od milijardu dinara.

Za potrebe građana, kompanija NIS je konkursom u 2017. godini u Pančevu podržala pet projekata iz oblasti kulture, sporta i ekologije za koje je izdvojeno 15 miliona dinara.

Aktuelno

Grozdani Olujić nagrada "Bora Stanković"

Nagrada "Borislav Stanković" za 2017. godinu dodeljena je Grozdani Olujić za celokupno delo, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnji roman "Preživeti do sutra", koji je objavila Srpska književna zadruga iz Beograda, saopštio je danas žiri.

Aktuelno petak 16.03. 17:19 Komentara: 0

"Politika stavlja ruku na kulturu pred izbore"

Glumac Predrag Miki Manojlović ocenjuje da "politika stavlja ruku na kulturu pred izbore", da su u Srbiji "zakoni u koliziji sa drugim zakonima i smislom i mogućnosti rađanja pozorišta, to se ne popravlja", a da "od Branislava Lečića do poslednjeg ministra ne vidi korak napred u kulturi".

Aktuelno sreda 14.03. 08:35 Komentara: 5
strana 1 od 107 idi na stranu