NIS podržao rekonstrukciju zgrade Doma omladine u Pančevu

Kompanija NIS je u okviru programa "Zajednici zajedno“ podržala uređenje i rekonstrukciju dela zgrade Doma omladine u Pančevu. Svečanom predstavljanju realizacije projekta sinoć su prisustvovali Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada u NIS-u i Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo.

Podeli
Foto: Promo
Foto: Promo

Dom omladine Pančevo predstavlja kulturni simbol grada, a podizanjem funkcionalnosti i adaptacijom delova zgrade, stvoreni su uslovi za rad mladih muzičara i drugih umetnika, kao i za održavanje raznih manifestacija, što će doprineti razvoju kulturnih vrednosti grada.

Takođe, rekonstrukcijom dela zgrade obezbeđen je i nesmetani prilaz osobama sa invaliditetom, koje će ravnopravno moći da učestvuju u svim kulturnim događajima u ovoj instituciji.

NIS je prepoznao značaj ovog projekta i podržao ga u okviru konkursa društvene odgovornosti "Zajednici zajedno“ sa ciljem promocije i razvoja tradicionalnih i kulturnih vrednosti Pančeva.

Saša Pavlov, gradonačelnik Pančeva, istakao je dobru saradnju lokalne samouprave sa NIS-om na velikom broju projekata.

"Saradnja NIS-a i Grada Pančeva je odlična. Ja sam zahvalan NIS-u što smo nakon mnogo godina zajedničkog rada na realizaciji programa 'Zajednici zajedno' doneli odluku da se sredstva pre svega ulažu u infrastrukturu jer je to ono što ostaje i što najviše znači svim našim sugrađanima. Hteo bih da zahvalim NIS-u što svoju društvenu odgovornost ne iskazuje samo kroz program 'Zajednici zajedno' nego i kroz mnogo drugih projekata u Pančevu“, rekao je Pavlov.

Vladimir Gagić, direktor Bloka Prerada, rekao je da je za NIS čast što je imao priliku da učestvuje u modernizaciji zgrade Doma omladine jer je reč o ustanovi koja ima veliki značaj za razvoj kulture Pančeva i mladu populaciju.

"Želeo bih da istaknem da je, pored ovog, NIS u okviru programa 'Zajednici zajedno' u Pančevu podržao na konkursu 2017. godine još četiri projekta iz oblasti kulture, sporta i ekologije. Nama u NIS-u je izuzetno stalo da se lokalna zajednica ovde u Pančevu razvija, da se razvijaju sport, ekologija i ubuduće ćemo nastaviti da podržavamo lokalnu zajednicu“, istakao je Gagić.

Foto: Promo
Foto: Promo

Marija Jević, direktorka Doma omladine Pančevo, zahvalila je NIS-u na podršci tokom modernizacije zgrade Doma omladine.

"Zahvaljujući programu 'Zajednici zajedno' mi smo uspeli da nastavimo rekonstrukciju Doma omladine i učinimo ga pristupačnijim za osobe sa posebnim potrebama. Za Dom omladine je veoma značajna i rekonstrukcija muzičkog studija koji godinu i po nije radio zbog neuslovnosti. Ono što bih istakla kao poseban značaj ovog projekta je da mladi neće samo provoditi svoje vreme u lepom prostoru, već će u slobodnom vremenu biti kreativniji i produktivniji“, rekla je Marija Jević.

Nakon obraćanja, prisutni su obišli renovirane prostorije Doma omladine i prisustvovali prigodnom kulturno-umetničkom programu.

U skladu sa svojim korporativnim sloganom "Budućnost na delu“, kompanija NIS već devet godina zaredom podržava i ostvaruje partnerstvo sa 11 gradova i opština u Srbiji.

Do sada je podržano više od 900 projekata koji su doprineli socijalno-ekonomskom razvoju opština i gradova, a u koje je uloženo više od milijardu dinara.

Za potrebe građana, kompanija NIS je konkursom u 2017. godini u Pančevu podržala pet projekata iz oblasti kulture, sporta i ekologije za koje je izdvojeno 15 miliona dinara.

Aktuelno

"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Aktuelno ponedeljak 18.06. 21:30 Komentara: 15

Milisav Savić otvara 47. Brankovo kolo

Najveću pesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju -"Brankovo kolo", svojom besedom o Branku Radičeviću, otvoriće ugledni srpski pisac Milisav Savić, kojem će tom prilikom, za ukupno književno delo, biti uručena "Statueta Branka Radičevića" (rad vajara Jovana Soldatovića).

Aktuelno ponedeljak 18.06. 10:42 Komentara: 0
strana 1 od 133 idi na stranu