I dalje ulaze samo majstori, ali se muzejski poslovi uveliko odvijaju VIDEO

Izvođači radova će, do kraja meseca, izaći iz Narodnog muzeja i posao prepustiti stručnjacima koji će gradilište pretvoriti u muzej po evropskim standardima. U iščekivanju zvaničnog otvaranja, vredni predmeti iz Srbije, na čijoj teritoriji je rođeno čak 17 rimskih imperatora gostovaće u Italiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE / Andrej Cukić
Foto: EPA-EFE / Andrej Cukić

Fini radovi su u samoj završnici, pa je očigledno da se rekonstrukciji više od 11.000 kvadratnih metara muzejskog prostora bliži kraj.

Otvaranje rekonstruisanog Narodnog muzeja najavljeno je za jun ove godine.

A dok traju građevinski radovi, muzejski poslovi se uveliko odvijaju.

Ovog vikenda u Akvileji, u Italiji, biće izloženi predmeti iz perioda antičkog Rima sa tla današnje Srbije. Među njima će se naći i eksponati iz zbirke Narodnog muzeja.

Opširniju priču pogledajete u prilogu televizije O2.

Aktuelno

Grozdani Olujić nagrada "Bora Stanković"

Nagrada "Borislav Stanković" za 2017. godinu dodeljena je Grozdani Olujić za celokupno delo, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnji roman "Preživeti do sutra", koji je objavila Srpska književna zadruga iz Beograda, saopštio je danas žiri.

Aktuelno petak 16.03. 17:19 Komentara: 0

"Politika stavlja ruku na kulturu pred izbore"

Glumac Predrag Miki Manojlović ocenjuje da "politika stavlja ruku na kulturu pred izbore", da su u Srbiji "zakoni u koliziji sa drugim zakonima i smislom i mogućnosti rađanja pozorišta, to se ne popravlja", a da "od Branislava Lečića do poslednjeg ministra ne vidi korak napred u kulturi".

Aktuelno sreda 14.03. 08:35 Komentara: 5
strana 1 od 107 idi na stranu