I dalje ulaze samo majstori, ali se muzejski poslovi uveliko odvijaju VIDEO

Izvođači radova će, do kraja meseca, izaći iz Narodnog muzeja i posao prepustiti stručnjacima koji će gradilište pretvoriti u muzej po evropskim standardima. U iščekivanju zvaničnog otvaranja, vredni predmeti iz Srbije, na čijoj teritoriji je rođeno čak 17 rimskih imperatora gostovaće u Italiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE / Andrej Cukić
Foto: EPA-EFE / Andrej Cukić

Fini radovi su u samoj završnici, pa je očigledno da se rekonstrukciji više od 11.000 kvadratnih metara muzejskog prostora bliži kraj.

Otvaranje rekonstruisanog Narodnog muzeja najavljeno je za jun ove godine.

A dok traju građevinski radovi, muzejski poslovi se uveliko odvijaju.

Ovog vikenda u Akvileji, u Italiji, biće izloženi predmeti iz perioda antičkog Rima sa tla današnje Srbije. Među njima će se naći i eksponati iz zbirke Narodnog muzeja.

Opširniju priču pogledajete u prilogu televizije O2.

Aktuelno

Kulturni centar Srbije u Pekingu biće otvoren u septembru

Kulturni centar Srbije u Pekingu najverovatnije će biti otvoren u septembru, kada će, kako navodi ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, biti završeni poslovi na rekonstrukciji prostora u jednom globalno značajnom i uticajnom umetničkom centru, u kome će se predstavljati ali i ogledati i srpska kultura i stvaraoci.

Aktuelno subota 23.06. 11:28 Komentara: 4

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #3

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama, koji je zakazan za nedelju 24. jun, violončelista Nemanja Stanković se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Aktuelno petak 22.06. 16:09 Komentara: 3
strana 1 od 133 idi na stranu