I dalje ulaze samo majstori, ali se muzejski poslovi uveliko odvijaju VIDEO

Izvođači radova će, do kraja meseca, izaći iz Narodnog muzeja i posao prepustiti stručnjacima koji će gradilište pretvoriti u muzej po evropskim standardima. U iščekivanju zvaničnog otvaranja, vredni predmeti iz Srbije, na čijoj teritoriji je rođeno čak 17 rimskih imperatora gostovaće u Italiji.

Izvor: B92
Podeli
Foto: EPA-EFE / Andrej Cukić
Foto: EPA-EFE / Andrej Cukić

Fini radovi su u samoj završnici, pa je očigledno da se rekonstrukciji više od 11.000 kvadratnih metara muzejskog prostora bliži kraj.

Otvaranje rekonstruisanog Narodnog muzeja najavljeno je za jun ove godine.

A dok traju građevinski radovi, muzejski poslovi se uveliko odvijaju.

Ovog vikenda u Akvileji, u Italiji, biće izloženi predmeti iz perioda antičkog Rima sa tla današnje Srbije. Među njima će se naći i eksponati iz zbirke Narodnog muzeja.

Opširniju priču pogledajete u prilogu televizije O2.

Aktuelno

"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Aktuelno ponedeljak 18.06. 21:30 Komentara: 7

Milisav Savić otvara 47. Brankovo kolo

Najveću pesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju -"Brankovo kolo", svojom besedom o Branku Radičeviću, otvoriće ugledni srpski pisac Milisav Savić, kojem će tom prilikom, za ukupno književno delo, biti uručena "Statueta Branka Radičevića" (rad vajara Jovana Soldatovića).

Aktuelno ponedeljak 18.06. 10:42 Komentara: 0
strana 1 od 133 idi na stranu