Muzej Holokausta oduzeo nagradu Aung San Su Ći

Američki Muzej Holokausta saopštio je danas da će liderki Mjanmara Aung San Su Ći oduzeti nagradu koju joj je dodalio za borbu za ljudska prava.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju je navedeno da će Muzej oduzeti Aung San Su Ći nagradu "Eli Vizel" (Elie Wiesel) nazvanu po nobelovcu koji je preživeo Holokaust, a koja joj je dodeljena 2012. godine.

Zvaničnici Muzeja Holokausta u Vašingtonu naveli su da je odluka doneta pošto Aung San Su Ći nije osudila masovna ubistva muslimanske manjine Rohingja u Mjanmaru.

Aung San Su Ći je dobila Nobelovu nagradu za mir 1991. godine. Nagradu je primila tek 2012. pošto je 20 godina provela u kućnom pritvoru u svojoj domovini.

Iako je u Mjanmaru veoma poštovana, donedavno je uživala i međunarodnu podršku, ali sada je kritikuju zbog nedostatka samilosti prema sudbini muslimanske manjine u njenoj zemlji.

Više od 690.000 Rohingja izbeglo je u susedni Bangladeš od avgusta 2017. godine, bežeći od kampanje etničkog čišćenja koju su osudile i UN.

Aktuelno

"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Aktuelno ponedeljak 18.06. 21:30 Komentara: 16

Milisav Savić otvara 47. Brankovo kolo

Najveću pesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju -"Brankovo kolo", svojom besedom o Branku Radičeviću, otvoriće ugledni srpski pisac Milisav Savić, kojem će tom prilikom, za ukupno književno delo, biti uručena "Statueta Branka Radičevića" (rad vajara Jovana Soldatovića).

Aktuelno ponedeljak 18.06. 10:42 Komentara: 0
strana 1 od 133 idi na stranu