Muzej Holokausta oduzeo nagradu Aung San Su Ći

Američki Muzej Holokausta saopštio je danas da će liderki Mjanmara Aung San Su Ći oduzeti nagradu koju joj je dodalio za borbu za ljudska prava.

Izvor: Beta
Podeli

U saopštenju je navedeno da će Muzej oduzeti Aung San Su Ći nagradu "Eli Vizel" (Elie Wiesel) nazvanu po nobelovcu koji je preživeo Holokaust, a koja joj je dodeljena 2012. godine.

Zvaničnici Muzeja Holokausta u Vašingtonu naveli su da je odluka doneta pošto Aung San Su Ći nije osudila masovna ubistva muslimanske manjine Rohingja u Mjanmaru.

Aung San Su Ći je dobila Nobelovu nagradu za mir 1991. godine. Nagradu je primila tek 2012. pošto je 20 godina provela u kućnom pritvoru u svojoj domovini.

Iako je u Mjanmaru veoma poštovana, donedavno je uživala i međunarodnu podršku, ali sada je kritikuju zbog nedostatka samilosti prema sudbini muslimanske manjine u njenoj zemlji.

Više od 690.000 Rohingja izbeglo je u susedni Bangladeš od avgusta 2017. godine, bežeći od kampanje etničkog čišćenja koju su osudile i UN.

Aktuelno

Kulturni centar Srbije u Pekingu biće otvoren u septembru

Kulturni centar Srbije u Pekingu najverovatnije će biti otvoren u septembru, kada će, kako navodi ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević, biti završeni poslovi na rekonstrukciji prostora u jednom globalno značajnom i uticajnom umetničkom centru, u kome će se predstavljati ali i ogledati i srpska kultura i stvaraoci.

Aktuelno subota 23.06. 11:28 Komentara: 4

Filharmoničari vas pozivaju na piknik #3

Uoči novog Muzičkog piknika pod zvezdama, koji je zakazan za nedelju 24. jun, violončelista Nemanja Stanković se priseća kako je izgledao prvi koncert na otvorenom koji je Beogradska filharmonija prošle godine održala u novobeogradskom bloku 13 kod Ušća.

Aktuelno petak 22.06. 16:09 Komentara: 3
strana 1 od 133 idi na stranu