Rade Šerbedžija odbio ulogu Adema Jašarija

Kosovski režiser i scenarista Ljuan Krueziju (Luan Kryeziu) sprema film o komandantu "Oslobodilačke vojske Kosova" - Ademu Jašariju, koji nije snimljen ni posle 20 godina.

Izvor: Kossev
Podeli
foto: getty
foto: getty

Za ulogu Adema Jašarija postoji više predloga. Jedan od njih je srpski glumac Rade Šerbedžija. Krueziju je stupio u kontakt sa Šerbedžijom preko kosovskog glumca Envera Petrovcija, piše "Kossev Info".

Šerbedžija je odbio ulogu Adema Jašarija uz obrazloženje da "ako on bude prihvatio filmsku ulogu Adema Jašarija, onda će ceo svet priznati Adema Jašarija".

Aktuelno

"Muzika i fudbal govore istim jezikom"

Nema veze koje ste nacionalnosti ako umete da uživate u spektaklu. Koncerti se dele na one koji se pamte i one koji se brzo zaborave. Meni će ova poseta Rusiji i gostovanje u Samari ostati dugo u sećanju, rekao je Goran Bregović.

Aktuelno ponedeljak 18.06. 21:30 Komentara: 16

Milisav Savić otvara 47. Brankovo kolo

Najveću pesničku manifestaciju u Srbiji i okruženju -"Brankovo kolo", svojom besedom o Branku Radičeviću, otvoriće ugledni srpski pisac Milisav Savić, kojem će tom prilikom, za ukupno književno delo, biti uručena "Statueta Branka Radičevića" (rad vajara Jovana Soldatovića).

Aktuelno ponedeljak 18.06. 10:42 Komentara: 0
strana 1 od 133 idi na stranu