Rade Šerbedžija odbio ulogu Adema Jašarija

Kosovski režiser i scenarista Ljuan Krueziju (Luan Kryeziu) sprema film o komandantu "Oslobodilačke vojske Kosova" - Ademu Jašariju, koji nije snimljen ni posle 20 godina.

Izvor: Kossev
Podeli
foto: getty
foto: getty

Za ulogu Adema Jašarija postoji više predloga. Jedan od njih je srpski glumac Rade Šerbedžija. Krueziju je stupio u kontakt sa Šerbedžijom preko kosovskog glumca Envera Petrovcija, piše "Kossev Info".

Šerbedžija je odbio ulogu Adema Jašarija uz obrazloženje da "ako on bude prihvatio filmsku ulogu Adema Jašarija, onda će ceo svet priznati Adema Jašarija".

Aktuelno

Grozdani Olujić nagrada "Bora Stanković"

Nagrada "Borislav Stanković" za 2017. godinu dodeljena je Grozdani Olujić za celokupno delo, sa posebnim osvrtom na prošlogodišnji roman "Preživeti do sutra", koji je objavila Srpska književna zadruga iz Beograda, saopštio je danas žiri.

Aktuelno petak 16.03. 17:19 Komentara: 0

"Politika stavlja ruku na kulturu pred izbore"

Glumac Predrag Miki Manojlović ocenjuje da "politika stavlja ruku na kulturu pred izbore", da su u Srbiji "zakoni u koliziji sa drugim zakonima i smislom i mogućnosti rađanja pozorišta, to se ne popravlja", a da "od Branislava Lečića do poslednjeg ministra ne vidi korak napred u kulturi".

Aktuelno sreda 14.03. 08:35 Komentara: 5
strana 1 od 107 idi na stranu