Rade Šerbedžija odbio ulogu Adema Jašarija

Kosovski režiser i scenarista Ljuan Krueziju (Luan Kryeziu) sprema film o komandantu "Oslobodilačke vojske Kosova" - Ademu Jašariju, koji nije snimljen ni posle 20 godina.

Izvor: Kossev
Podeli
foto: getty
foto: getty

Za ulogu Adema Jašarija postoji više predloga. Jedan od njih je srpski glumac Rade Šerbedžija. Krueziju je stupio u kontakt sa Šerbedžijom preko kosovskog glumca Envera Petrovcija, piše "Kossev Info".

Šerbedžija je odbio ulogu Adema Jašarija uz obrazloženje da "ako on bude prihvatio filmsku ulogu Adema Jašarija, onda će ceo svet priznati Adema Jašarija".

Aktuelno

"Pinokio" - 45 godina kreiranja maštovitijeg i srećnijeg sveta

U godini 1973, kada je na 45. dodeli Oskara najbolji film bio “Kum”, kada je obavljen prvi razgovor mobilnim telefonom koji je bio teži od kilograma, kada se gradila pruga Beograd-Bar i kada su se na jedinoj televiziji, Televiziji Beograd, prikazivale popularne serije "Kamiondžije“, "Pozorište u kući“ i "Neven“, mala grupa entuzijasta, predvoђena Živomirom Jokovićem, krenula je u avanturu da od mita o Pinokiju stvori živu radionicu sastavljenu od pesnika, slikara, muzičara, reditelja, glumaca.

Aktuelno subota 31.03. 11:20 Komentara: 0

Španski "Sky Circus" za kraj Beogradskog festivala igre

Performans pod vedrim nebom španske trupe "Sky Circus", koji će biti održan u četvrtak 5. aprila na platou iza Geozavoda, u okviru Belgrade Waterfront-a, na spektakularan način će obeležiti kraj 15. Beogradskog festivala igre, manifestacije koja se ove godine održava pod sloganom "Prestonica".

Aktuelno petak 30.03. 17:26 Komentara: 0

"Srbija kriva za Prvi svetski rat? Kakva glupost"

Film “Dugo putovanje u rat” reditelja Miloša Škundrića, majstorski dokumentarac snimljen u tradiciji najboljih BBC programa, imaće svetsku premijeru u petak, 30. marta od 21 čas u Velikoj sali Doma omladine Beograda, na 65. Martovskom festivalu. Uzbudljiviji od političkog trilera, napetiji od akcionog filma, ovaj istorijski dokumentarac nam, kroz autentične priče iz prošlosti, pomaže da razumemo zašto je Prvi svetski rat počeo.

Aktuelno četvrtak 29.03. 14:05 Komentara: 80
strana 1 od 38 idi na stranu