Stray Dogg započeo “crowdfunding” kampanju za snimanje četvrtog albuma

Nakon tri studijska albuma koja Stray Dogg ima iza sebe, bend se odlučio na malo neobičan način prikupljanja sredstava za novi album koji će nositi naziv “Look At The Moon”, a koji je uveliko u pripremi.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Youtube Screenshot/ Stray Dogg
Foto: Youtube Screenshot/ Stray Dogg

Bend je pokrenuo “crowdfunding” kampanju za sakupljanje sredstava za produkciju četvrtog albuma, a kampanja je objavljena na Kickstarteru na sledećem linku:

https://www.kickstarter.com/projects/1795183763/stray-dogg-look-at-the-moon-new-album

Kampanja će trajati 45 dana i svako ko želi može da donira i učestvuje u stvaranju ovog albuma. Postupak je veoma jednostavan, potrebno je samo otići na sajt i donirati u proizvoljnoj vrednosti ili “pred-kupovinom” novog albuma, paketom godišnje ulaznice na koncerte, vinila, majice itd.

Ova platforma na specifičan način povezuje muzičare sa publikom i fanovima, a bendu omogućava pokrivanje nekog dela troškova snimanja i produkcije. Ovo nije prvi slučaj “crowdfunding” kampanje umetnika sa naših prostora.

To su dosad radili i muzičari poput Ane Ćurčin, kantautora JR Augusta iz Hrvatske, tima koji stoji iza filma “Nebeska tema” o Vladi Divljanu…

Kao svake godine na Dan zaljubljenih, bend Stray Dogg večeras ima koncert u Beogradu, u klubu Elektropionir koji počinje u 21h.

Aktuelno

Balkanska akademija umetnosti počela sa radom

Balkanska akademija umetnosti, formalno osnovana krajem oktobra prošle godine u Bukureštu pod nazivom "Academia Balkanica Europeana", počela je sa radom, a među osnivačima su pisac Vladislav Bajac, kompozitor i akademik Isidora Žebeljan i reditelj Slobodan Šijan.

Aktuelno ponedeljak 19.02. 19:00 Komentara: 0
strana 1 od 100 idi na stranu