Srbija počasni gost Sajma knjiga u Minsku

Republika Srbija biće počasni gost 25. Međunarodnog sajma knjiga u Minsku, koji će biti održan od 28. februara do 4. marta, a za programsku realizaciju nastupa zadužena je Narodna biblioteka Srbije.

Kultura

Izvor: Tanjug

Sreda, 14.02.2018.

15:35

Srbija počasni gost Sajma knjiga u Minsku
foto: thinkstock

Sajamski štand Srbije u Minsku biće u znaku izložbe Narodne biblioteke Srbije "Srpska književnost u Prvom svetskom ratu" autora dr Nade Mirkov-Bogdanović i dr Milene Đorđijević, a izložbu prati odgovarajući katalog, na srpskom i beloruskom jeziku.

Na štandu će biti predstavljen deo izdavačke produkcije kroz kapitalna i vredna izdanja Narodne biblioteke Srbije i drugih domaćih izdavača.

Književnu scenu Srbije predstaviće pisci Zlata Kocić, Goran Petrović i Branko Stevanović, a posetiocima sajma biće na raspolaganju i odgovarajući leksikon pisaca pod nazivom "Pisci iz Srbije", na srpskom i ruskom jeziku.

Srpski pisci učestvovaće u pratećem Međunarodnom književnom simpozijumu "Pisac i vreme", u okviru kojeg će, 28. februara, biti održano "Srpsko književno veče".

Značajan doprinos predstavljanju srpskog jezika, književnosti i kulture daće na Sajmu knjiga u Minsku, kroz seriju predavanja, prof. dr Ivan Čarota - istaknuti beloruski slavista, šef Katedre slovenske književnosti Beloruskog državnog univerziteta u Minsku i član Srpske akademije nauka i umetnosti, najavila je Narodna biblioteka Srbije.

U susret Sajmu knjiga u Minsku, ambasador Republike Belorusije u Beogradu Briljov Valerij i savetnik za političku, kulturnu i naučnu saradnju Ambasade Belorusije Mihail Kažuro uručiće upravniku Narodne biblioteke Srbijeg Laslu Blaškoviću vredna izdanja 21. februara na Međunarodni dan maternjeg jezika.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: